Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 6-10 augusti 2014

6-10 augusti 2014

image

Väldens bästa svär/farföräldrar tog barnen ikväll och vi åkte över till grannön på barnfri dejt och middag. En härlig sommarkväll!

image

Utsikten från restaurangen är underbar.
Vi delade på en härlig skaldjurstallrik, nykokta musslor, räkor och kräftor. Himmelskt.

image

image

Jag åt en god soppa till huvudrätt och Joseph kummel. Så gott!
Efter maten gick vi till glasscafét strax bredvid och tog ett litet något för dessertmagen.

image

Vi kom hem till två sovande barn. Svärföräldrarnas två rapporter från barnvaktskvällen var
1. att Wollmar hade ramlat ur sängen med ett brak, så de hade fått hjärtana i halsgropen och sprungit dit i panik. Men Wollmar hade inte ens vaknat och tittade förvirrat på dem när farmor lyfte tillbaks honom i sängen
2. att de var besvikna över att Wilfred sovit hela kvällen och att de inte ens fått gosa med honom eftersom han somnat i sin egen vagga precis när vi gick.

Nu sitter Joseph och flaskmatar med barnvakts-utpumpningen och vi är supernöjda efter en härlig kväll.

Besök hos gammelmormor

Idag besökte vi Josephs mormor på Fotö. Hon har flyttat in i en underbar lägenhet precis bledvid havet, så vi fikade och gick sedan rätt ner på bryggan och hoppade i. Wollmar älskar “gammelmormor Bitt-mani” (Britt-Marie) och hade fantastiskt roligt hela besöket.
image

image

Har vi någonsin nämnt att det är underbart här på västkusten på somrarna?

Biltvätt!

Idag har Siya tvättat den gråa bilen. Wollmar har tittat på med stor fascination. Högtryckstvätt var dagens nyhet men Wollmar tyckte att det var lite småläskigt och föredrog att observera på avstånd. Varje gång som siya slutade spruta sa Wollmar, “Klara nu!”, för modligen i någon delad förhoppning av att högtryckstvätten skulle sluta köra och att få kanske åka bil efter tvättandet. Efter tvätten kopplade vi på den vanliga slangmunstycket på slangen och då fick Wollmar tvätta bilen lite också. Det var kul.

image

Idag ska vi iväg till Vårgårda och hälsa på några vänner som driver en mjölkbondgård. Mer om det sen!

Blir han en tumsugare?

image

Efter några veckors intensivt handupptäckande verkar Wilfred ha blivit en tumsugare. Det återstår att se om det blir permanent eller om det bara är en fas.

image

Idag är vi nere vid badet igen efter några dagar med kallare väder. Igår åkte vi på en långtur med bilen till Vårgårda och hälsade på några vänner på deras lantbruk. Massor med söta kalvar fick vi träffa!

En tur med båten

Idag har vi haft riktigt fint väder och tillbringade eftermiddagen nere vid stranden. Det blev kanske sista badet i havet för i år och Wollmar ville inte gå upp förrän läpparna var blåa och han hackade tänder som en hackspett slår i trä.
På promenaden hem till farmor och siya kläcker Wollmar ur sig, “Fråga Anette, åka båten?”. Det började bli sent min vi slog slag i saken och ringde moster Anette och inom 10 minuter stod vi nere vid hamnen och väntade på moster och morbror.

image
Wollmar och jag tittade på alla hamnens båtar.

image
Flytväst är ett måste.

image
Till en början var det häftigaste att titta på bubblorna som motorn alstrade. Detta toppades dock av att åka fort och fara under fotöbron.

image

Vi åkte bort till hönö hamn och tittade på alla båtar där innan vi vände åter.

image
Men det bästa av allt som på slutet när moster Anette lyckades övertala Wollmar om att ta över rodret. Vilken tur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *