Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Mei tai bärsele

Mei tai bärsele

Är det en sjal? Är det en sele? Det är inte helt lätt att precisera. En Mei tai är ett bärverktyg som består av flera ihopsydda delar, inte ett enda tygstycke som en bärsjal. Man knyter dock fast den precis som en sjal, men själva bärdelen är bara en tygplatta där man placerar barnet. Den har inga spännen, men fungerar annars ganska likt en ergonomisk bärsele. Man får till den anatomiskt korrekta grodpositionen, men mei tai:en är både stadigare och lättare att ta ur barnet ur än en sjal. Vi bytte från vår elastiska Mysak-sjal till mei tai:en eftersom Wilfred börjat väga för mycket och det känns lite svajigt med sjal. Förra gången bytte vi till vävd sjal (som är stadigare) ungefär vid den här tiden, men ville nu testa mei tai. (Förra gången hade vi också en Tricot Slen-sjal i början och jag måste säga att jag ändå varit mer nöjd med Mysak).

Såhär ser den ut. Den har en ficka på magen vilket är ett enormt plus. Jag går ju ofta till förskolan och lämnar Wollmar med Wilfred i sjal, och har man då inga fickor så blir det lite knepigt med nycklar och mobiltelefon. Nu är det problemet löst.

image

Wilfred verkade sitta skönt och det kändes ergonomiskt bra för mig. Den är rätt hög och ger ett bra stöd för nacken. Wilfred håller nacken helt själv men ska man gå länge tycker jag att det känns skönt med den där extra tryggheten.

image
Kragen går att vika upp och har en liten dragsko som gör att man kan stänga till om det blåser kallt eller småregnar lite. En toppengrej.

image

Jag har inga åsikter om att mei tai skulle vara bättre än ergonomisk bärsele på något specifikt vis. Själva knytandet känns kanske mer rustikt på något vis, men knäpp-anordningar är väl egentligen mer praktiskt. Den här mei taien passar dock våra behov bra, och i och med att man själv knyter den så tajt man vill, så passar den också oss (mig och Joseph) som har så olika kroppsstorlek.

Vill du se mer om hur man knyter en mei tai kan du kolla här.
Vår mei tai är gjord av “Lykholt Design” och slynger.dk, men jag hittar den inte på deras hemsida så den kanske inte säljs längre. Men de flesta mei tai:er verkar se ungefär likadana ut (funktionsmässigt, tyget kan ju såklart ha olika tryck och grejer) och det verkar gå att beställa från Asien på olika sätt.

2 kommentarer till “Mei tai bärsele”

  1. Hej 🙂 Jag och min man är bra vänner till Viktor och Christine. Hittade till er blogg för länge sen och kände igen er som Viktor och Christines vänner. Ville bara säga att det är så kul att läsa er blogg 🙂 Har också varit intresserad av Mai-Tai så det var kul att få läsa en recension. Ha en fin dag! Emelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *