Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Wilfred 3 månader

Wilfred 3 månader

  • av

Det är mångfaccetterat det här.

Wilfred är tre månader.
Vi har varit tvåbarnsföräldrar i tre månader.
Wollmar har varit storebror i tre månader.

Vi börjar med Wilfred. Motoriskt sett verkar han vara på banan. Håller nacken själv, rullar till sida från ryggliggande, rullar till ryggliggande från magliggande. Han jollerkommunicerar och älskar när man pratar med honom. Han älskar att se på sin storebror. Han har börjat få in en dygnsrytm nu. Han somnar ofta någongång mellan åtta och nio och vaknar när han blir väckt av storebror på morgonen. Han har en lång vakenhetsperiod på förmiddagarna och har svårt att komma till ro och somna, men sover sedan bra i någon timme över lunchtid (om man har tur samtidigt som Wollmar sover). Han är glad och rolig, söt och fantastisk på många sätt. Jämfört med Wollmar som bebis är också Wilfred mer gråtig och arg, en lite mer krävande bebis. På nätterna är han dock en ängel, vaknar bara för att säga till att han är hungrig, äter och somnar sen om.

Vi ska vara oerhört tacksamma tvåbarnsföräldrar. Lyxen av att få någon timmes vuxentid utan vakna barn har fortsatt. Nästan varje kväll har vi ungefär en timme då vi kan dricka te och kolla på TV eller sitta och prata.
Vi har nämnt det litegrann förut, hur mycket lite mer jobbigt det är att ha två barn än ett. Vi har kommit överens om att det är ungefär 25 procent större ansträngning. Den stora hundraprocentiga omställningen kom ju med Wollmar, så nu ligger föräldransträngningsgraden på 125%, om ni fattar…

Wollmars tre månader som storebror har varit över förväntan bra. Vi hör om barn som varit över 2år, mer mot 2,5 år som fått lillasyskon där det varit avundsjuka, svartsjuka och problem. När Wollmar gör illa Wilfred så handlar det om ren småbarnsklumpighet, typ att Wilfred råkar få en plastlastbil i huvudet när Wollmar leker lite häfigt. Wollmar är inte besvärlig mot oss, men han kan tydligt förmedla när han vill att Wilfred ska läggas bort och han vill vara i famnen istället. Ibland vill han bara leka med bebisdockan och ibland vill han leka att han är bebis själv. Två sunda sätt att bearbeta.

Som vanligt blir allting bara roligare och bättre ju mer tid som går. Hösten kommer bli underbar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *