Pasta med morotssås, feta och oliver
Vegetariskt, enkelt och supergott!
Idag blir det vegetariskt hemma hos oss.
Lättlagat, billigt och gott är det här receptet!
Till fyra portioner
Pasta för fyra portioner (vi beräknar alltid 70 g okokt pasta per person men gör alltid mer, eftersom tvååringen ibland kan sätta i sig minst 80 gram pasta själv när han är på det humöret…)
4 stora morötter
1 halv lök
En bit fänkål (efter smak, kan jag tycka, fänkålssmaken kan lätt ta över om man har för mycket).
1 buljongtärning (grönsak) + 3 dl vatten
2 msk vitt vin (eller smaka av med citron eller vitvinsvinäger. Man behöver få lite syra)
1 dl creme fraiche
1 paket fetaost
En burk svarta oliver
Salt, peppar, örter efter smak
… och eftersom vi är familjen Fernando, en gnutta chili (chiliflingor den här gången). Allt blir godare med en gnutta chili.
Gör så här
1. Skala och skär morot, lök och fänkål i bitar. Koka i tre dl vatten+buljongtärning i ca 8 minuter eller tills allting känns mjukt.
2. Mixa grönsakerna i spadet med mixerstav.
3. Häll tillbaks såsen i kastrullen och reducera vid behov. Smaka av med salt, peppar, örter, vin (och chili).
4. Smula ner fetaosten i en skål. Häll upp oliverna i en annan skål
– Så här långt kan du förbereda!
5. När det är middagsdags:
– koka pastan enligt anvisningen på förpackningen
– ge såsen ett uppkok och klicka i creme fraichen
– servera pasta och sås toppad med smulad fetaost och oliver samt en blandad sallad.
Kul med vardags recept, det blir bra inspiration. Kan ni dela era bästa vardagsfiskrecept också. Vi behöver massor av inspiration för att klara målet på 2-3 fiskrätter varje vecka.
Googla på erikakanberika och tonfiskburgare så får du ett superenkelt och vardagsmotion recept! Återkommer med mera!