Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 11-15 september 2014

11-15 september 2014

image

Träning och lunchdejt

Idag var det barnvagnsträning igen. Torsdagar har hittills visat sig vara underbara soliga dagar hittills den här hösten, och jag hoppas att det håller i sig. Vi var åtta stycken med bebisar i blandade åldrar. Superroligt är det!
Efter träningen tog jag en promenad med min ena syster och hennes Vanda som varit på träningen och det slutade med att vi tog en lunch på Babel Café i Hornstull. Så himla mysigt att kunna barnvagnsträna och föräldraledighetshänga med sina systrar! Vi är ju tre av fyra systrar som är föräldralediga just nu.
image

Sen efter barnvagnsträning, lunch och promenad hem fick jag bråttom. Hem till tvätt, middagsmatlagning och förskolehämtning. Sen en timmes lekparklek innan vi mötte upp Daddyn vid tåget.

Att jag inte hunnit duscha efter träningen tar jag som en ursäkt för att gå till gymmet ikväll. Bra dag, även om jag gärna hade vilat lite också.

Flasktrubbel

Wilfred har fått en flaskmåltid med pumpad bröstmjölk dagligen sedan han var en vecka gammal. Vi tillsätter alltid d-dropparna där i och han brukar tömma flaskan och allt är frid och fröjd.
Joseph brukar flaskmata på kvällen medan jag är med Wollmar inför nattningen.

I onsdags var Wilfred och Joseph på föräldramötet på förskolan och flaskmatningen gick bra. Sedan har det hänt något.
I både torsdags, igår fredag och idag har vi gett honom flaskmat men Wilfred gallskriker som att vi skulle nypt honom när Joseph försöker med flaskan.
Vi har bytt sugnapp på flaskan från en liten till en med lite större hål, men det föll inte i god jord. Men även när vi bytte tillbaks får han fnatt vid flaskmatningen.

Så himla tråkigt. Han MÅSTE vara en flaskaccepterande bebis! Annars blir jag väldigt begränsad i min frihet att gå hemifrån utan honom då och då. Och Joseph blir begränsad i sin möjlighet att kunna delta i matandet och missar en väldigt närhetsskapande rutin.

Vår tanke är att skippa flaskmatandet någon dag och sedan backa några steg och börja med den lilla sugnappen igen.
Vi testade en annan sugnappsvariant idag, en sån med mer anatomisk “bröstlik” utformning, men det funkade inte alls. Annars använder vi vanliga Esska-flaskor och sugnappar (liksom vanliga nappar). De funkade alltid med Wollmar och hittills med Wilfred.

Någon som har något bra tips? Varit med om något liknande?

En av de vackraste sagorna började

… för ett år sedan
image

…och kapitel två illustreras såhär. På dagen ett år efter det positiva testet.

image

Morgontv och morgonbravader

Vi brukar aldrig titta på morgontv, men idag fick bli ett undantag. Jag ville för gärna höra hur snacket går såhär dagen efter valet. Wollmar satt i soffan, men jag la Wilfred så att han tittade mot Wollmar och inre mot tvn. Jag själv gick till köket och fixade frukost. Efter att ha vänt bort blicken när jag mätte upp kaffet och kokade gröten vände jag mig tillbaka mot tvn och barnen. Såhär låg Wilfred då. Wollmar var oskyldig.

image

Sen åt vi frukost tillsammans, även Wilfred fick sitta med vid bordet. Vi har lite nitiskt försökt vänta med sittpremiären tills fyramånadersdagen, men tjuvstartade igår. Det är inga långa stunder och han blir ju så mycket nöjdare!

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *