Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 1-5 oktober 2012

1-5 oktober 2012

Efter lämningen idag gick jag och Wilfred direkt ut på en långpromenad över till kungsholmen och till passkontoret. Vi funderar på att resa i november och både jag och Wilfred behöver pass. Det var ett extremt trevligt besök där kvinnan som tog emot oss inte bara erbjöd att fota oss båda utan även att hålla Wilfed medan jag fotades. Så in med bebisen i luckan bara. Där fick Wilfred träffa lite polischefer och hälsa på lite kollegor till kvinnan. Sjukt osvenskt på något vis.
image

Sen gick vi vidare och jag passade på att, för ovanlighetens skull, äta lunch ute. På en uteservering med jacka och allt och Wilfred i vagnen bredvid. Sjukt gott.

image

Efter det gick vi till vår kyrka och bebisgudstjänst. En härlig sångstund som avslutades med sinnesvandring. Det fanns möjlighet att stanna kvar och fika, men Wilfred var inte på det humöret riktigt och jag kände att jag behövde dra mig mot söder för att komma i tid till hämtningen på förskolan.

image

Innan hämtningen passade vi på att rusa in på biblioteket och låna lite föräldraböcker. Jag och Joseph tycker att vi behöver utvecklas litegrann i vårt föräldraskap, framförallt när det gäller konflikthantering. Just nu gäller det specifikt trots-konflikter, men snart säkert också syskonkonflikter. Jag tror inte på att hämta fördiga lösningar från böcker, men kanske någon god idé i alla fall. Jag läser ju ungefär tiodubbelt så snabbt som Joseph, så jag antar jag det blir jag som kommer läsa och sedan ta upp ämnen till diskussion med Joseph.

image

Nu ikväll ska jag iväg till kyrkan och eftersom flaskmatande funkar nu igen så blir det premiär för Joseph att natta båda barnen själv.

Barnramsenonsen

Jag vet inte riktigt varför, men jag får allergiska utslag av nonsensbarnramsor.

image

Alltså, va? “Stårtå, tåtilla, tillinosa, kråkfota och lillkupi kupi kupp”.
Eh, what?

Varför, liksom? Hittar på dumheter gör jag själv så det räcker.

Syskonlikhet

image

0 kommentarer till “1-5 oktober 2012”

  1. Jag har precis börjat läsa “Med känsla för barns självkänsla” efter att ha varit på en föreläsning med Petra Krantz Lindgren och jag tyckte att föreläsningen reäta ut de funderingar har har haft efter att ha besökt hennes blogg/läst Jesper Juul. Så nu kan jag verkligen helhjärtat rekomendera både henne och Jesper Juul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *