Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 16-20 november 2014

16-20 november 2014

Mina brightaste ögonblick

1. Alarmet i parken. Vi går till parken varje dag efter förskolehämtningen, och varje dag brukar det också bli en “gå-hem-från-parken-kris” där tvååringen lägger sig på marken och bryter ihop och det slutar med att jag får bära både bebisen och tvååringen hela vägen hem.  Men sedan ungefär en månad tillbaks har jag kommit på en lösning! Jag ställer mobilalarmet på den tiden jag vill att vi ska gå hem, låter det ringa höggljutt och förkunna att tiden är inne – låter grabben vara med och stänga av, och vips kan vi alla gå nöjda och glada hem. Jag. Är. Så. Smart.

2. Bästa tillbehöret till pasta. Tvååringen älskar pasta i alla former. Han skulle om han fick gärna äta pasta till alla måltider, känns det som. Vi lagar ju mycket annan mat och han äter allt som oftast bra, men när det av olika omständigheter blir att han ska äta egen mat (när han är sjuk, vi är borta etc) så blir det alltid pasta. Nu har vi hittat bästa tillbehöret som han äter lika gärna och som dessutom ger lite protein och fett: edamamebönor. Han älskar det och det gör måltiden något mer “komplett”.

Snart loppdags!

image

Wilfred hjälper mig att peppa igång inför Tunnel Run på lördag. Det ska bli kul med ett novemberlopp!

Onsdag i november

Idag blir det morotsbiffar till middag enligt det här receptet men kryddat med spiskummin och koriander utöver salt och peppar. Det blir mycket rotsaker nu, men dels är det ju så gott och billigt och dels är det i ett led i vårt projekt att äta mindre kött och rotsaker går ju att göra mycket med!

image
Idag på dagen hade jag och Wilfred besök av en kille som skriver en uppsats i religionspsykologi och jag var intervjuobjekt till en studie om mening i livet. Mycket intressant ämne, intervjun väckte många vidare funderingar hos mig.

Ikväll ska jag iväg på realeasefest för kompisen Linas bok “Feminism och kyrkan” och jag har dagen till ära både borstat håret och klätt på mig något annat än min vanliga föräldraledighetsmundering (jeanstights och fleezetröja, mer praktiskt än snyggt kan jag lova…).

image

Nu ska vi ut på en promenad jag, Wilfred, vagnen och P3 Dokumentär!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *