Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 1-5 januari 2015

1-5 januari 2015

Less is… less, men helt okej.

Nyårsaftonen blev ändå fin. Mamma kom över, och med en gäst hemma kändes det åtminstone värt att damma av finporslinet.
Och middagen blev ändå väldigt god. Vi åt typ det här. Vi har ett annat recept som vi inte orkar skriva av, men det här är rätt likt.
Och sen gjorde vi äntligen vår första helt lyckade tarte tartin.

Innan mamma kom så insåg vi att vi visst ville ha lite nyårsfestligt här hemma. Jag och Wollmar vek lite pappershattar, rev konfetti och klistrade på och lockade lite presentsnöre och häftade fast. Wollmar fick sedan vara vaken lite längre än lillebror. Vi släckte ner och tog filtar på oss och gick ut på balkongen och tände tomtebloss.

image

Det blev ändå rätt mysigt!

Tåget mot stormen

Idag är det stormvarning på västkusten och vi passar lämpligt nog på att ta tåget dit.

image

image

Vi har åkt i en timme och har ätit frukost. Joseph och Wilfred har sovit lite och Wollmar har lyssnat på sina böcker och läst lite.

Om bara vädret och självklart är på vår sida så känns den här resan som smidig och mysig.
Vi får se om allt går vägen, hela vägen.

Storfamiljsliv på ön

Resan gick bra och stormen var överdriven i media. Vi har underbara och intensiva dagar här på ön. Josephs bror med familj har också varit här och det är fnitter och lek från Wollmar och kusinerna dagarna i ända.

Det blir inte mycket reflekterat eller bloggat såna här dagar.
Vi återkommer!

image

En square!

image


– Vad är det där?
– En rectangle!
– Nej, det är…
– EN SQUARE!

När lärde han sig det?

En låtsastvättstuga

Ju äldre barnen desto roligare saker man kan vara med om då man får ta del av alla roliga saker de säger, hittar på och snappar upp.

Wollmar lekte med siya idag och fick låna en miniräknare. Han satt och pillade med den och utbrast efter ett tag att han “synkar den med med siyas mobil”. Vänta nu! Hur och eller var har han snappat upp ordet synkning och vad tror han att det betyder? Lyckad tillämpning i alla fall.

Tidigare under dagen pratade han med Mia om hur olika hus kan vara. Hon berättade att de kan vara stora och rymma många lägenheter som vårt hus men de kan också vara mindre för en familj. I utveckligen kring skillnaderna berättade Mia att farmor och siya har egen tvättmaskin och då undrade Wollmar var den fanns.
“Den finns ju i tvättstugan”, svarade Mia.
“Var är den?”, undrade Wollmar.
“Den är ju här borta. Det ser inte ut som vår tvättstuga, men de kallar den för det”
“Men det är en låtsastvättstuga”, konstaterade Wollmar och tyckte sig ha förstått. När farmor senare berättade att hon skulle gå till tvättstugan frågade han om de hade en annan tvättstuga.

På kvällen när vi tittade på barnprogram handlade det om barn som skulle visa upp sina talanger. Fröken i programmet sa att en talang kunde vara vad som helst och vara det man tycker bäst om att göra i hela världen. Jag drog ut Wollmars napp och frågade om han hade någon särskild talang och det fanns något som han tyckte om bäst i hela världen. Hans svar fick mig nästan att dö söt-döden.

“Jag gillar att sova”

En liten bonus till dagens inlägg är dagens efterrätt som kanske inte är mitt bästa upplägg.

image

Tur att jag hade jordnötskrokant att täcka över härligheten.

0 kommentarer till “1-5 januari 2015”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *