Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 17-20 januari 2015

17-20 januari 2015

imageWilfred har gått och fått en förkylning igen. Det har väl egentligen vi alla, och på alla sätt verkar den vara mild och lindrig. Men, förutom lite snor och annars ingenting så har den såklart satt sig på Wilfreds lungor.

Men vi tror att det även gör ont i lungorna på honom igen och i natt hade han såna galna gråtepisoder där inget hjälpte. Det stör ju även Wollmar att ha en lillebror som gastar som att världen håller på att gå under, så idag är vi alltihop liksom stukade. Vi hade tänkt gå till kyrkan med gjorde om planerna och åker hem till min mamma och blir lite ompysslade istället.

Tydligen har det tidigare funnits en uppfattning att RS kan orsaka förkylningsastma hos barn, men de sa på sjukhuset att det sambandet inte är klarlagt. Kanske är det tvärt om, att barn med ökad känslighet får allvarlig RS? Vi är egentligen inte oroade sådär på lång sikt, kan tänka att Wilfreds lungor helt oavsett inte är helt på banan igen efter sjukan där i julas. När Wollmar hade RS som bebis (om än låååångt mycket lindrigare) så hade även han ett halvår minst där förkylningarna satte sig på lungorna allra mest.

Nu behandlas Wilfred med Airomir. Någon annan med bebisar med förkylningsastma eller liknande som har någon annan medicinering? Vi känner att vi nog borde gå till läkaren igen och se om det finns något annat, mer lättadministrerat.

ABC

imageNi som läst bloggen länge vet att jag satt och målade bilder och gjorde bokstavskort när jag var föräldraledig med Wollmar. Sånt jag hade tid med då, med bara en bebis och allt.

När vi var på Öckerö nu på julledigheten överraskade Wollmar oss med att sjunga ABC-sången med nästan korrekt bokstavsföljd och vi insåg att det kanske är läge att börja jobba lite med bokstäverna med honom.

Så nu kommer de gamla bakstavskorten till nytta äntligen. Hittills får Wollmar dubbel-W, S och F rätt varje gång. Det ska bli oändligt roligt att lära honom bokstäverna och så småningom att läsa. Kanske är det flera år bort, men både jag och Joseph var läskunniga vid låg ålder så kanske vill även Wollmar kunna skriva sitt namn och och läsa något år.

Det är ingen brådska och vi pressar honom naturligtvis inte. Men kul att vi märker att han finner glädje i att lära sig.

Pottpojkar

Vi har väntat på att Wollmar skulle visa något som helst tecken på att vara redo för potträning. Någonstans på 1177 läste jag att barn kan liksom visa själv när de börjar känna sig redo, och vi har inväntat det. Vi har haft en potta ståendes i badrummet i evigheter och har erbjudit den med viss frekvens, men Wollmar har visat ett tydligt, ja inte bara ointresse, utan nästan en rädsla.

Vi har inte tänkt göra några drastiska åtgärder mitt i vintern, det frestar oss inte att dra igång värsta behovet av att tvätta tusen lager kläder varje dag för att blöjan tagits bort.
Men efter nyår tog vi tag i det genom att faktiskt jobba mer aktivt på att erbjuda pottan, att sitta med och läsa bok och att överhuvudtaget sätta igång processen potträning.

I och med det har vi på skoj börjat sätta Wilfred på pottan också. Och gissa vad som hände? Åttamånadersbebisen i den här familjen adapterade på nolltid och både kissar och bajsar på pottan nästan varje gång man sätter honom där. Wollmar fick liksom lite bråttom att hänga med, så han har fått följa i lillebrorsans fotspår.

Det är långt ifrån något stadium att ta bort blöjan helt för någon av grabbarna, men att byta två blöjor om dygnet på lillkillen är en drastisk skillnad. Och det är alltid något för miljön!

Jobb och träning

image

Jag passade på att knäppa ett kort innan jag skyndade mig ut från jobbet i eftermiddags.

Såhär är det nu. För att vi ska få till vårt livspussel och jag mina löptimmar så har jag organiserat min vecka såhär:

Måndagar: Tar med två matlådor till jobbet

Tisdagar: Springer till jobbet, utan väska. Har handduk, underkläder och neccessär på jobbet. Har arbetskläder på jobbet (som alla dagar). Springer hem igen i samma löparkläder som på morgonen.

Onsdag: Tar med två matlådor till jobbet.

Torsdag: Springer till och från jobbet. Tar en stund och kör ett kort styrkepass innan jag duschar, klär på mig och stämplar in på morgonen.

Fredag: Fyller på med kläder i skåpet, tar hem smutstvätt.

Då kan vi använda kvällarna till att se till att Joseph också får sina två konditionspass i veckan och ett styrkepass på helgen.

Det kräver lite planering, men det funkar bra. Och det är faktiskt grymt skönt att veta att jag har allt mitt jobbiga gjort när jag kommer hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *