Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 21-30 januari 2015

21-30 januari 2015

  • av

En dag i bilder

image

Hänga på öppna förskolanimage

Vila och ha det gött

image

Titta på gropgrävning!

Mia: Två goda nyheter

Idag har vi fått två goda nyheter.

Det ena är att jag fått godkänt att auskultera en sjukgymnast/fysioterapeut på kvinnokliniken/gyn två halvdagar här någon gång under våren. Det ska bli otroligt lärorikt och kul. Jag vet att det finns oääändligt många sjukgymnaster/fysioterapeuter där ute som hellre skulle ha en dag på en sportklinik eller så. Men kvinnohälsa råkar ju vara mitt stora intresse just nu, och jag är sådär lycklig så det spritter i kroppen.

Och så har vi fått besked att vi får pengar från barnförsäkringen för Wilfreds sjukhusvistelse i julas. Ingen enorm summa, men väl så det känns värt att betala för årspremien på försäkringen. Pengarna får gå direkt in på grabbarnas sparkonto och det känns bra, även om Wilfred inte fattar grejen med att han får något som “plåster på såren”.

En annan kul sak. Vi var på BVC och vaccinerade barnen mot TBC häromdagen och passade på att väga och mäta Wilfred.

8 månader och 10 dagar gammal väger han9,59 kg och är 72 cm lång.

När Wollmar var 8 månader och 8 dagar gammal vägde han 9,28 kg och var 71,5 cm lång.

Vi tänker att skillnaden i vikt kan bero på att Wilfred mest bara sitter förnöjt medan Wollmar i åttamånadersåldern härjade omkring, kröp och gick längs möbler.

wpid-savedimage_20150415_122550_01.jpg

Alltid redo

image

Det har gått magsjuka på förskolan i veckan och Joseph har gått och väntat med bävan. Hela veckan gick utan krångel och helgen kom.

Jag och Wollmar var på hans “dansklass” imorse och allt var frid och fröjd fram till eftermiddagen. Sen brakade det loss i blöjan och vi antog att vi inte skulle skonas i alla fall. Någon timme senare kräktes Wilfred ner hela mig och halva vardagsrummet.

Vi tvättade av, tvålade, duschade, spritade och gjorde rent allt och alla enligt konstens alla regler. Och väntade.

Några timmar senare blev alla hungriga. Wollmar satte i sig fem pannkakor och Wilfred en banan och en halv pannkaka. Sen dess har Wollmar bajsat lite löst men inget annat.

Det känns väl inte som en riktig magsjuka?

Vi har laddat med tvättlappar, sprit, golvtrasor, soppåsar och rengöringsmedel nära till hands. Har lagt fram lakan och allt sånt redo att bytas vid behov.

Vi är redo för en jobbig natt, men hoppas på det bästa.
Håll tummarna med oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *