Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Refried beans till tacos

Refried beans till tacos

 • av

I enlighet med vår nya kosthållning att dra ner på mängden kött vi konsumerar så upptäcker vi hur gott och lätt det är att laga olika saker på baljväxter. Ett exempel är refried beans vilket är en tex-mex rätt där en steker kokta bönorna med lök och vitlök. Vi har försökt oss på att närmat oss det mexikanska originalet, frijoles negros refritos, lite mer och gjort vår egna variant.

Detta passar jättebra i en trotilla-wraps med ris, grönsaker, guacemole och en mindre mängd tacoköttfärs. Det blir på så sätt mer nyttigt och mer mättande.

Ingredienser (4 portioner):

 • 1 rödlök
 • 1 vitlöksklyfta
 • 3 dl svarta bönor (1 burk)
 • 2 mindre tomater
 • ½ chipotlechili
 • ½ tsk spiskummin
 • ½ tsk oregano
 • ½ tsk chilipulver (mer eller mindre enligt hur mycket hetta ni vill ha)
 • 2 msk vinäger
 • 2 msk tomatpuré
 • 1 msk socker
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk torkad koriander (eller 1 msk färsk)
 • 1 dl vatten

Så här gör du:

Hacka lök, vitlök och chipotle chilin fint. Skölj bönorna och skär ner tomaterna i mindre tärningar. Fräs sedan lök, vitlök och den hackade chilin på medelhög värme i en gryta och tillsätt sedan bönorna. Fräs ytterligare någon minut och ha sedan i resten av ingredienserna. Låt koka under lock på svag värme  ca 15 minuter eller tills tomatköttet släpper från skinnet och blir mjuka. Blanda runt smaka av och sedan är det bara att servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *