Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 17-25 maj 2015

17-25 maj 2015

Vi hade min yngsta äldre systers möhippa igår. Jag är alltså yngst av fyra systrar, hon är näst yngst. Vi hade en supermysig dag! Dans, middag och mordgåta, champagne, massor med roliga lekar och så arabisk ringdans med danslärare.

I och med att delar av tillställningen ägde rum hemma hos oss var Joseph och barnen och sov över hos min mamma i natt.

Jag har alltså sovit helt ensam för första gången sedan september 2013! Nu, det här:

image

Låååångsam frukostätning. Mer magiskt än ensamsovning, nästan.

Men om en liten, liten stund ska jag ta mig an det här:

image

Ettårskalas om ett gäng timmar! Här ska vispas frosting, kavlas marsipan, blåsas ballonger och kokas kaffe.
Hurra hurra för vår stora lilla Wilfred!

Åka till Göteborg

Om någon timme går tåget till Göteborg.
Dagens funderingar går såhär:

1. Vi ska åka tåg i flera timmar med två barn under tre. Imorgon ska jag springa min första halvmara. I natt ska vi sova hos vänner, imorgon hos svärföräldrarna,stor omväxling i sovmiljöer för våra barn. Inget av det stressar eller oroar mig det minsta. Värre var det förra helgen, med syrrans möhippa. Den stressade mig i flera veckor!
Hur blev jag sån här?

2. När jag åker hem från Göteborg stannar Joseph och barnen kvar i några dagar. Jag har packat ner Dan Browns “Inferno”. Snart ska jag få läsa! Ostört!

3. Jag har tiggt till mig en bortoperation av den andra visdomstanden nu. Ska bli så himla skönt att få bort den. Men fasar för smärtan efteråt. Tiden efter förra operationen var betydligt mer smärtsam än kejsarsnittet. 16 juni. Skräckblandad förtjusning, på nåt sätt.

Tågresan

image

image

Vi har världens softaste tåg-åkar-barn.
Tack och lov.
Tio pannkakor, 14 pixiböcker, en sovstund och nu ligger Wollmar och lyssnar på ljudböcker. Wilfred och Joseph busar.

Framme!

Framme i Göteborg. Fina vänner stod redo med te, mackor och bäddade sängar i gästlägenhet.
Två barn slocknade på fem minuter.

image

Schysst lounge i gästlägenheten.

image

Sovmar och Sovfred.

1.53!

image

Min första halvmara idag! Jag orkade inte ta med mig överdragsjacka till starten, så jag tog en sopsäck och ett snöre i midjan. Isolerade lite och höll mig faktiskt lagom varm. Så har jag sett många göra kring stor-loppen hemma, men här blev jag rätt uttittad…

image

Sen sprang jag mitt absolut roligaste lopp någonsin, tror jag. Blev så glad när Joseph, barnen, svärföräldrarna och vännerna stod och hejade att jag nästan grät. Jag njöt av Göteborgs utsikt, härligt väder, kul musik och att springa förbi de olika platserna där jag gick sjukgymnastutbildningen, tog examen, skrev tentor, fikade med vännerna.

Kände mig snabb och stark loppet igenom och kom i mål på en timme och femtiotre minuter.

Så himla nöjd och stolt! Mycket snabbare än vad jag trodde.

Nu är vi hemma hos svärföräldrarna, har precis klämt en pizza och ska gå och däcka när som helst.

På väg hem!

image

På tåget hem. Tomt på så många sätt.
Lämnade barnen med farmor och siya på ön medan Joseph lånade deras bil och körde in mig till stan.

Jag har haft en toppenhelg och jag ska inte förneka den njutbara känslan över att få vara ensam, läsa, surfa och tänka.

Men ändå. Mina älsklingar! Åh vad jag kommer sakna dem!

Joseph: Vi stannar kvar på Öckerö

Igår var det Göteborgsvarvet och Mia sprang ett fantastiskt lopp. Idag har hon fått återhämta sig lite grand och om bara några minuter kommer hon att anlända i Stockholm och ladda för en ny vecka.

Barnen och jag stannar dock kvar på Öckerö och är här hela veckan. Jag skulle kunna skriva att jag är ensam förälder och att det är lite synd om mig, men i och med att jag har mina föräldrar här och vuxen:barn-kvoten är högre än vanligt har jag alltså mer hjälp en normalt och ingenting att klaga på.

Vad kommer vi att göra då? Eftersom det är hyfsat väder kommer vi att tjuvstarta lite på sommaren. Wollmar har fått en springcykel som han intensivt kört med hela dagen. Imorgon ska vi träffa min syster och förhoppningsvis finns det fler som vill träffa oss senare i veckan. Sedan är det hemgång på fredag.

Vi har förskjutit barnens sovtider lite grand så att de somnar en timma senare. Lite förberedelser inför sommaren och även de nya rutinerna i höst. Det han funkat ganska bra än så länge, men det är inte helt inkört än. Hoppas att det är klart utan bakslag efter denna veckan.

Har tyvärr ingen bra bild från dagen, men bjuder på en fin bild på Wollmar med kompis Arvin som spelade piano tillsammans igår.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *