Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 6-10 juni 2015

6-10 juni 2015

Nationaldagslördag

Igår inleddes alltså vårt sommarlov. Vi pusslar med semester och föräldraledighet och får åtta veckors ledigt tillsammans hela familjen. Så himla härligt.

Jag gick hem lite tidigare från jobbet igår, mötte upp Joseph och barnen och hann vara med på förskolehämtningen (förmodligen sista på småbarnsavdelningen!). Sen gick vi till libanes-stället nere mellan Coop och Söderhallarna. Det är ett rätt osnyggt hak, men maten är jättejättegod. Och osnyggt är bra, det betyder att vi kan sitta där och äta med två barn med exakt lika osnyggt bordsskick. Vi brukar alltid försöka torka upp och städa så det är någorlunda anständigt efter oss (typ våtservett-tork, jag brukar inte direkt fråga efter mopp och hink), men det är ju inte direkt tända-ljus- och-vita-dukar-bordsskick på vår familj. Speciellt om inte om det är bulgur som serveras.

Sen drog vi iväg till 18 smaker och år glass. Finns inget godare än deras lakritsglass!

Väl där blev jag uppringd av en person som jag tog kontakt med för flera veckor sedan efter att jag läst hans superspännande avhandling. Världens trevligaste och hjälpsammaste person som delvis har ägnat bra mycket tid åt att jaga mig på telefon, för att sedan ge mig säkert en halvtimma av hans tid under ett telefonsamtal. Denne forskare och sjukgymnast, Thomas, jobbar mycket framgångsrikt med patienter med långvarig bäckensmärta och jag lärde mig enormt mycket på detta lilla samtal. Han lovade också mejla mig träningsprogram och informationsmaterial och grejer, det lär ju ligga på jobbmejlen och vänta på mig redan nu.

Efter detta givande samtal gick vi hem och nattade barnen och firade sommaren och en massa annat (typ att Joseph har fått en ny tjänst på jobbet) med champagne.

Idag har vi firat nationaldagen i regn i Blecktornsparken. Modiga, modiga Wollmar red ponnyridning för allra första gången och han ÄLSKADE det. Han utbrast “Woooow! Jag tycker om att rida!” Hoppas vi får tillfälle att rida Gotlandsruss när vi åker dit om någon vecka. Sen har vi lekt att vi ridit häst och skyfflat bajs och allt annat sånt hela kvällen.

Nu är det lite bröllopstoastmasterfix som står på agendan, och sen blir det slappkväll i soffan. Hoppas ni har en fin kväll!

Biodejt

Igår var vi på bio, jag och Joseph. För första gången sedan någon gång när Wilfred låg i magen. Vad vi såg? Avengers. Precis när jag skrev det så insåg jag att vi faktiskt såg Avengers sist vi var på bio också. Inte samma film, asså. Ettan och tvåan, eller hur säger man? Avengers… nånting nånting Ultron, så hette filmen vi såg igår.

Det avslöjar väl kanske litegrann om vem av oss som är största Marvel-fantasten i vår familj, och att det kanske inte är jag. Men jag är ju liksom inte så stor på film i största allmänhet.

Våra vänner Simon&Jenny hade nattat barnen under tiden vi var på bio, lite som ett genrep inför nästa lördag när de ska ha våra barn hela dagen. Våra barn älskar Simon&Jenny, och var det verkar på genrepet så funkar barnvaktandet prickfritt. Wollmar hade varit i sitt besserwisser-esse när han fick berätta exakt hur alla nattrutiner skulle gå till, inklusive hur man skakar av madrassen på skötbordet när det hamnat grus och gamla matrester där och likvärdiga fakta.

Idag har vi haft den första riktiga semesterdagen. Jag tog en löprunda över långholmen på morgonen och Joseph passade på och drog av ett pass backintervall medan jag sov och barnen dagsov. Joseph kokade ärtsoppa. Sen drog vi till en föräldraledig kompis ute i Huddinge och lekte några timmar. Köpte strumpbyxor till bröllopet. När vi kom hem åt vi middag och härjade i parken.

Nu på kvällen har vi försökt sålla bland miljarders miljarders bilder för att göra en “Wilfreds första år”-fotobok.

Imorgon ska vi iväg till stället där bröllopsfesten ska var på lördag och dubbelkolla alla detaljer och stämma av tider med kökspersonalen och kolla på den tekniska utrustningen och sådär. Sen fortsätter fotoboksfixandet och vi måste också storstäda inför att vi får blivande svågerns familj på lunch på onsdag. De kommer hem till oss direkt från Arlanda och vi hade tänkt bjuda på en “Välkommen till Sverige”-meny med köttbullar, mos, lingon och sås och en prinsesstårta.

Så vi har att göra dagarna som kommer.

Välkommen

image

Vi har kollat in festlokalen inför lördagens bröllop, börjat skriva toastmaster-manus på två språk och gjort köttbullar på 1,2 kg nötfärs samt en prinsesstårta.
Imorgon kommer syrrans blivande svärfamilj och de kommer direkt hit på lunch på vägen från Arlanda. Vi ska försöka representera Sverige det bästa vi kan, halvlankes-halvfinlandsvenska familjen Fernando.

Hoppas Sverige möter gästerna med sol och lite värme!

Svägerskans svärfamilj på besök

Som vi skrev igår så kom Mias systers blivande svärfamilj till Sverige idag inför bröllopet. Förutom Arlanda och resan till Stockholm var vi första anhalten i deras Sverigevisit. Som Mia skrev igår så gjorde vi köttbullar som vi serverade tillsammans med potatismos, brunsås, lingonsylt och pressgurka. Sedan blev det kaffe/tea med princesstårta för att säkerställa att de får en hyfsad bred första svensk gastronomisk upplevelse.

Det har varit ganska mycket nervositet inför att de skulle komma. Vi ville så klart göra ett gott intryck som representanter av familjen och som svenskar generellt. Vad finns det för kulturkrockar som man kan råka ut för? Det sista vi vill är att råka förolämpa någon. Men så fort de kom så var det som bortblåst.

image

Vi åt, pratade om Jordanien, jordansk mat och hade en mycket trevlig stund innan gästerna gick vidare för att hinna se lite av Stockholm för att sedan åka söder ut till deras hotell.

Så det känns verkligen jättekul att få träffa dem igen på bröllopet och sedan få umgås lite mer efter bröllopet innan de åker hem. Sedan får vi ordna att åka och hälsa på i Jordanien någon gång i framtiden.

Roligt med underbara och genuina människor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *