Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Min systers bröllop

Min systers bröllop

Inför bröllopet
wpid-wp-1434184157792.jpeg

wpid-wp-1434184163837.jpeg

wpid-wp-1434184170149.jpeg

Smink och hår klart. Ska jag ha hatten eller inte??
Jag ska ha färg på läpparna sen också, men jag avskyr egentligen känslan av kladd på läpparna så jag väntar ända in i det sista.

Jag ska såklart ha andra kläder på mig också. Får se om vi hinner med att få några bra bilder på oss båda under dagen och kvällen.

Min systers bröllop

image

Innan vi gick hemifrån och lämnade barnen med Simon&Jenny som världens bästa barnvakter. Som alltid (typ totalt tre gånger eller nåt) när vi har barnvakt över heldag+natt blir något av barnen sjuka. Wilfred fick feber och förkylningsastma, men Simon&Jenny hade klarat allt galant. Underbara vänner som hörde av sig i precis rätt tid när vi började fundera över hur det gick där hemma med mms-kavalkad och rapport om nattade barn i rätt tid. De sov över hos oss och hjälpte de trötta föräldrarna att överleva förmiddagen efter ca 4 timmars sömn. image

Bilderna hamnar lite i fel ordning, men jag orkar inte fixa. Mellan desserten och arabisk dans och tårta hade vi eldshow. De inhyrda eldshowsartisterna var fantastiska och avslutade med detta, ett pampigt fototillfälle. image

Festen inleddes med bubbel och mingel. Tyvärr är det här den bästa bilden på brudparet vi har. När de stod stilla var vi som mest aktiva med att fixa grejer. Som tur var är den digitala tidsåldern generös med bilddelning. imageEn av mina äldre systrar hade gjort tårtorna och brudbuketten. Sockerpioner på tårtan och pioner i buketten. Hon är helt och hållet självlärd och har typ youtubat sig till hur man gör.

imageDet syns inte så tydligt på bild, men de fjärde och äldsta systern hade gjort all dekor, hundratals pompoms och blomdekorationer på borden.

Bruden själv hade skapat enormt mycket vackra detaljer som ett skåp med bordsplaceringen i, en tidslinje med när de alla olika gästerna kom in i brudparets liv och när de själva möttes, fin upphängning av fotografier ute i trädgården och massor med andra saker.

Jag är en del av världens bästa systraskara, det ska ni veta!

Slutet på kvällen

image

Välkommen till familjen kära svåger!

För att öka på de multikulturella inslagen på det svensk-jordanska bröllopet tog halvsrilankesen och drog på sig folkdräkt. Efter en traditionell dans förärades han med fes!

image

Min vackra, vackra syster!  Här med pyntade ljus jordanian style, inför en annan traditionell dans.

Vi var toastmastrar

Som toastmastrar och värdar hade vi inte mycket tid att fotografera det vackra brudparet och de vackra omgivningarna. Vi ska se om vi kan skrapa ihop det vi har så småningom, så vi kan visa litegrann i alla fall.

De jordanska bröllopstraditionerna innehåller inga tal och sånt som vi är vana vid, så vi hade jobbat mycket med att få andra saker att hända under festen.

I början av festen hade barnen fiskdamm och vid ett borde kunde man öva sig på att skriva arabisk kalligrafi. Under festen hade vi sedan bland annat dessa aktiviteter.

  • En tidskapsel. Man skriver meddelanden till brudparet som de får läsa på sin första bröllopsdag. image

  • Lådan de fick lägga meddelandena i.

image

  • Våra manuskort

image

Våra manuskort med texten “Wala bala shi” en strof från en vacker kärleksballad som sjöngs under vigseln och även utgjorde musikstycket till brudvalsen. På baksidan av dessa kunde vi klistra lappar med allt vi skulle komma ihåg att säga.

  • Bröllopsbingo

Toastmastertips
Bröllopsbingo

På alla platser fanns det även detta bingo. Alla bord var uppdelade i lag och lagen kunde tävla om bingo och fina priser!

  • Mingelloppan

image

För att stimulera konversationer under middag och under pausen mellan rätterna fick alla lära sig att vika ihop en loppa. På loppan fanns konversationsfrågor och uppmaningar. Vi gjorde även en instruktionsvideo för att visa hur man viker ihop loppan.

image

image

Barnen fick en enklare variant med andra roliga uppdrag.

  • ” I spy”-uppdrag

image

På väggarna lite var stans satt dessa uppmaningar.

Samtidigt hade vi ett “Eventstagram” – att folk fick lägga upp bilder med brudparets hashtag och då dök bilderna upp på projektorduken längst fram i festsalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *