Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 15-20 juni 2015

15-20 juni 2015

image

Om jag till äventyrs skulle tänka att det blivit lite för mycket välkommen-tårta och bröllopstårta och bjudmiddagar och “dagen-efter-chips” den senaste veckan, då kan jag lugna mig själv med att det blir någon dags soppdiet nu.

Jag var och lät operera bort min andra visdomstand i imorse. Så nu är det flytande föda som gäller i ett par dagar.

Å andra sidan kan glass också nästan räknas som flytande föda…

I natt är jordaniernas sista natt i Sverige. De har bott i vår gästlägenhet några nätter, men den var uthyrd på till någon annan i natt. Så i eftermiddag åker vi hem och sover över hos min mamma medan syrran och hennes man och hans familj bor över här hos oss.
De bor på 24 kvadratmeter själva, så det finns inte något utrymme för gäster hemma hos dem.

Wilfreds första år-fotobok

I natt sov vi över hos mormor/svärmor då vi lånade ut vår lägenhet till Jordaniengästerna. De flög hem med 11 flyget igen. Det var jätteroligt att få träffa Jareers släkt och det ska bli superkul att en dag få hälsa på dem i Jordanien.

Idag har vi tvättat, packat det sista och gjort klart Wilfreds 1 årsfotobok. Mia har fått vila upp sig en del efter visdomstandsoperationen. Det är mycket bättre idag, men går fortfarande på smärtstillande. Wilfred har fortsatt att öva på att gå och tar nu än mer stabila och kontrollerade steg. Wollmar tycker också att det är roligt att Wilfred vill gå till honom och vill gärna stå och ta emot honom.

Jo, fotobok skrev jag. Åt Wollmar framkallade vi en massa bilder från hans första år och pysslade ihop en fint album som är hans första år. Nu med två barn inser vi att det liksom inte finns tid att sitta med ett sådant pysselprojekt och vi bestämde oss att göra en online fotobok istället. Vi har gjort några sånna tidigare och har alltid varit nöjda med resultatet.

Här kommer ett litet urval av bilder:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Imorgon bär det av tidigt tidigt till Gotland. Ska bli så himla skönt att komma bort.

Nu börjar sommaren!

image

En väska med hjul, en stor ryggsäck, en haklapp en toasits, en vagn, en bärsele och två barn.

Ett pendeltåg, en gotlandsfärja, en taxifärd.

En resa som bokades långt innan min tandoperation bokades in. Bara att bita ihop och dra iväg.

Två barn som väcktes innan fem och som kommit ur fas med sina dag-sovningar och som kraschat många gånger den här dagen.

Men också lyckan över igelkottarna på stigen, smultron och plockad midsommarbukett.

Vi är på Gotland nu!

Låt oss kalla det pissommar

Asså vad är det med vår familj och miserabla högtider? Jul på intensiven, magsjuka på påsk och nu isolerade i en liten stuga på Gotland i monsunregn.

Till råge på allt har barnen kissat igenom typ alla kläder vi har med och ingenting torkar.

Vi hade bara med oss en bok och några små leksaksdinosaurier, så vi är otroligt beroende av bra väder för att barnen inte ska typ riva stället.

Jag har velat ta färjan tillbaks vid flera tillfällen idag.
Men nu på kvällen kom min pappa, hans fru och min lillebror ut hit. Förhoppningsvis blir det roligare när vi är fler.

Och förhoppningsvis blir det inte hällregn alla dagar.

Vinden har vänt

Efter gårdagens urusla start på Gotlandssemestern har nu vinden vänt. Wollmars potträning har gett resultat och idag har han inte bara klarat av att hålla sig helt torr utan har även debutbajsat på toaletten. Som utlovat gick vi på direkten och köpte glass och firade succén.
På grund av klädbrist har vi backat ett steg med Wilfred och låtit honom ha blöja. Han fortsätter att leverera nummer två på pottan (vilket han gjort sedan i januari), men kisseriet är lite klurigare.

Vädret har också varit skapligt idag med bara någon enstaka skur. Jag har haft tid att ta en liten 7 km springtur i den gotländska skogen och vi har varit över i storstugan (vi bor i mellanstugan) och ätit middag hos morfar.

Så där ser ni. Lyckan kan vända fort och vi hoppas på ännu bättre dagar.

Hemma i Stockholm har vi fått rapporter från mormor att blommorna, tomaten, basilikan och surdegarna mår bra.

image

Jag passade på att kolla in Tjelvars grav, enligt sägnen är Tjelvar, öns förste inbyggare, begraven i denna skeppsättning från yngre bronsåldern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *