Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Korv i bröd – inbakade prinskorvar

Korv i bröd – inbakade prinskorvar

Korv i bröd – inbakade prinskorvar

När man reser med barn finns det vissa standard-matalternativ. Pannkaka, pastasallad och smörgåsar. Vi kände för att testa något nytt och gjorde inbakade prinskorvar till dagens tågresa. Korv i bröd – inbakade prinskorvar!

För 16-18 inbakade korvar

Bröd:

  • 25 g jäst
  • 2 msk olja
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 16-18 prinskorvar
  • ev. ketchup + senap
  • ev. ägg till pensling

Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör tills jästen är löst. Arbeta in grahamsmjölet , olja, salt och socker och det mesta av vetemjölet och knåda till en fast deg. Låt den jäsa under bakduk i 40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 16-18 delar (á 40-50 g). Rulla varje bit till en boll och låt dem spänna av i 5-10 minuter. Kavla ut varje bit och lägg en korv mitt på. Tryck eventuellt ut lite ketchup och senap på varsin sida. Vik ihop degen runt om (se bild).

image

Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
image

Pensla ev med ägg. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills en fin färg bildats.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *