Den här veckan fixar vi inför stundande treårskalas. Något av det bäste med att fira födelsedagen på ön är tillgången på bär. Vi plockade vildhallon till dessa små godbitar!
OBS! Kräver ett dygn innan de går att servera!
Ingredienser:
- 150 g hallon
- 4 gelatinblad
- 3 dl strösocker
- 0,5 dl flytande glykos
- 2 äggvitor
- 0,5 dl florsocker
- 0,5 dl potatismjöl
Gör såhär:
Koka upp hallonen. Lägg gelatinbladen i blöt. Blanda florsocker och potatismjöl i en liten skål – detta ska du sedan använda sist.
Mixa hallonen i mixer eller använd mixerstav. Häll hallonmoset i en finmaskig sil och passera. Släng det som blir kvar i silen.
Koka upp sockret, glykos och hallonpurén och mät temperaturen med en kökstermometer. Blandningen ska komma upp till 130 grader.
Vispa två äggvitor till hårt skum. Häll dem varma sockerlagen i skummet, lite i taget. Fortsätt vispa och vispa i ca 10 minuter. Smeten ska då ha svalnat helt.
Häll upp i en långpanne-form som du klätt med bakplåtspapper och pudrat med ett tunnt lager av florsocker-potatismjölsblandningen.
Låt allting stå övertäckt över natten.
Pudra en skärbräda och lägg över marshmallowsen på denna. Använd en degskrapa för att få loss den från bakplåtspappret. Skär i bitar och doppa och rulla dem i pudret.
Klart att servera!