Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 6-10 augusti 2015

6-10 augusti 2015

Menskoppsuppdatering och nedstämdhet

Precis i  början av juni skrev jag ju om mina första försök med menskopp.
Nu har jag testat i totalt sett tre mensperioder och: jag gillar det nu. Totalsåld. Vill inte gå tillbaka till tamponger, det känns redan passé. Jag hittade en teknik för att få in och ut den och det känns smidigt, tryggt och fräscht. Jag är nöjd!

Jag tycker däremot att jag känner den, speciellt när jag tränar och springer. Jag tror faktiskt att det har med förlossningsskadorna att göra, att alla vävnader inte riktigt är så som de skulle kunna vara. Men det funkar och är totalt sett mer positivt än negativt.

Precis som när ja bloggade om menskoppen senast är jag sådär superduper mensdeppig för tillfället. Sådär så att jag bara skulle vilja vara ensam och gråta, allra helst i ett varmt bad. Opraktiska önskemål med socialt jobb dagtid och att komma hem till cirkusen här hemma på eftermiddagen.

Jaja, this too will pass. Det gör ju alltid det. Tills typ imorrn.

Så börjar sjukorna

image

Första höstförkylningen är här. Jag ligger däckad medan man och barn är ute och gör ärenden på stan.

(Wollmar var generös nog att ge mig Wilfreds “sinni”, snuttis, innan de gick.)

Nu ska jag passa på att sova.
Over and out.

Min hjärna ruttnar

Dagen har spenderats i soffan framför avsnitt efter avsnitt av “drop dead diva” medan Joseph har lagat mat, lekt med barnen och gjort ärenden på stan. Eftersom jag är oförmögen till något högre tänkande på grund av snor istället för hjärna, tänkte jag tipsa om annat.

Morgon på Mariatorget

image

image

imageWilfred är inne i någonslags fas av egen-vilja-utveckling. Vi hade en mysig lekstund tills han bestämde sig för att han ville bada i fontänen.

När jag sa nej blev han så arg att han gallskrek hela vägen hem. Ursäkta mig alla som hade sovmorgon på Swedenborgsgatan imorse. Förlåt för det bryska uppvaknandet.

Sommarutvärdering

Jag såg nyss att hejhejvardag gjort en sommarutvärdering och jag hade fräckheten att låna…

Sommaren med tre ord:
Mia: regn, blöjfri, familj
Joseph: blöjfri, Gåfred, kallt

Sommarens bästa:
Mia: Åtta veckor ledigt med hela lilla familjen.
Joseph: Wollmars treårskalas

Sommarens minus:
Mia: dåligt väder
Joseph: kallt konstant

Sommarens plus:
Mia: Syrrans bröllop blev en succé
Joseph: Lång ledighet, flera roliga resmål i Sverige

Sommarens surprise:
Mia: att Wollmar blev blöjfri på typ ingen tid alls
Joseph: vänner väntar barn

Sommarens sämsta köp:
Mia: betala extra för diskmaskin i stuga vid kolmården, för att upptäcka att den var paj
Joseph: Geishaglassen. En besvikelse.

Sommarens bästa köp:
Mia: Skaldjurstallrik på Tullhuset, Hönö
Joseph: klumpamortering på bolånet, hehe

Sommarens roligaste utveckling:
Mia: Wollmar blöjfri, Wilfred går
Joseph: Wollmar blöjfri, Wilfred går

Sommarens ”det blev inte av”:
Mia: Mulle Meck-parken? Resa utomlands?
Joseph: Hah! Sommaren!

Sommarens infall:
Mia: Inställd Sri Lanka-resa i höst.
Joseph: Heh, vi ju är typ noll spontana…

Sommarens bedrift:
Mia: Milen under 50 minuter
Joseph: Milen under 44

Sommarens bad:
Mia: Ett, efter en löptur. Kallt som tusan.
Joseph: Två, efter löptur båda gångerna

Sommarens avslut:
Mia: Treårskalas i trädgården på Öckerö. Så mysigt och trevligt.
Joseph: Äh, det är ju först nu den börjar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *