Honey Chipotle Bacon

När vi var på Gotland åt vi brunch på en underbar liten restaurang som heter Cantina Y Casitas. Där åt vi bland annat en sweet chipotle bacon som var underbart god. Wollmar tyckte att den var lite för stark och därför i vår egenkomponerade variant så skrapade jag ur kärnorna från chilin. Ni gör som vanligt som ni själva vill ha det. Det blev i alla fall hur som got helst och var jättelätt att göra.

 

Ingredienser:

 • 2-3 paket bacon á 140 g
 • 1 chipolte chili
 • 1 tsk honung
 • 2 krm salt
 • eventuellt 1 tsk citronsaft
 1. Lägg chipolte chilin i en kastrull med vatten och koka upp. Ta kastrullen ifrån plattan och låt chilin ligga i runt 15 minuter.
 2. Förbered under tiden baconen. Antingen steker dem knapriga i en stekpanna eller ungsbaka dem. Vid ugnsbakning sprider en ut baconen på en bakplåtspappersklädd plåt och bakar dem i 10-15 minuter på 215 °C.
 3. Ta ut chilin och skrapa eventuellt ur kärnorna. Hacka chilin fint.

  image

 4. Blanda hacket med honungen, salt och eventuellt citronsaft
 5. Ta baconen när de är lagom knaperstekta och häll av fettet. Släng i baconen i skålen med chipotlemixen och blanda väl. För tillbaka baconen till pannan eller plåten och ge dem ca en minut till på eftervärmen.

image

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *