Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 1-5 september 2015

1-5 september 2015

Hjärta och blod

image

Idag har jag hållit i D-HLR utbildningar på jobbet. Tre stycken för att vara exakt, kollegor från två andra mottagningar som skulle gå kurs den här gången. Det är grymt kul! Efter en kurs tog batteriet i vår hjärtstartare slut och vi hade inget extra (hjäääälp?!). Mitt i arbetsdagen fick jag dra ut i ösregnet och åka och hämta en annan. Men jag hann tillbaks i tid till nästa kurs, så det gick bra ändå.

image

Makaber syn i diskmaskinen på jobbet när dockan behövde tvätta ansiktet…

Efter jobbet åkte jag till blodcentralen, och här är jag nu.

image
Är det bara jag som känner att blodgivning är som en mycket budget-ig men ändå bra variant av typ spa?Ligga bekvämt på brits, bli serverad iskall dryck och bli vänligt bemött av någon med omvårdande handlag? Och sen få present på det? Jag är sjukt lättmutad, känner jag…

En tur i lingonskogen

Idag åkte vi till Tumba för att hälsa på mormor. Efter lite lek och mellanmål så bestämde vi oss att ta en tur ut i skogen och se om det fanns några lingon. Väl plats på hittade vi till en början inga lingon men däremot fanns det gott om stora goda blåbär. Efter lite ätande och promenad började dock lingonen att visa sig och vi kunde plocka ihop ca 8 dl. Inte direkt en lingonplockning i literklass, men det var hemskt trevligt att vara ute i det fria och Wollmar uppskattade verkligen att få traska omkring i skogen tillsammans med mormor.

image

Ikväll blir det lingonsyltskok så att Wollmar kan få lite i sin morgongröt.

Det är en myt att barn sover hela nätter

image

Våra bebisar har fått amma när helst de velat.
Vi har sjalburit.
Haft dem i bakåtvänd vagn så länge som möjligt.
Vi har erbjudit närhet, vi har använt babynest, vi har samsovit, vi har särsovit
Vi har kommunicerat och vi har babypottat.
VI har gjort egen ekologisk barnmat.
Vi har varit restriktiva med socker.
Vi har begränsad skärmtid.
Vi släcker, ner varvar ner, läser böcker och myser.
De somnar gott i egen säng efter en nattningsritual. Vi lägger dem medan de är “trötta men inte sovande” och de är trygga nog att somna själva.

Och det ena med det trejde.

Våra barn sover ÄNDÅ inte hela nätter.
Vi har i princip aldrig haft vaknätter med gråtande barn, så på ett sätt ska vi verkligen inte klaga.
Men de vaknar frekvent. De bökar. De tappar nappar, hittar inte snuttisen, snor brorsans. De blir ledsna, de känner sig ensamma i egen säng. De väcker varandra i vår säng. Det ska kissar, drickas, sjungas lite. Någon drömmer, snarkar, låter. Det vaknas, snurras och sparkas.
Vi bär bort, hämtar tillbaks och går en sväng förbi toaletten på vägen med treåringen.

Vi justerar läggtiden, och lika väl vaknar de någonstans vid sextiden på morgonen. Vi lägger oss tidigt på kvällarna, men med i genomsnitt 8 uppvaknande per natt är vi till och från ändå pigga som disktrasor på morgnarna.

Någon gång går det här väl över. Fyyyy vad skönt det ska bli.

6 kommentarer till “1-5 september 2015”

 1. Jag får reklam om den hela tiden i mitt facebookflöde. Och jag har blivit rekommenderad den men bara av sånna som hört om den, inte läst den själv.
  Det är väl inte konstigt att ni missat den som haft så lättlagda barn?
  Visst blir man nyfiken på den ändå? Vad handlar den om egentligen?

 2. Hej! Manne (pappapodden) bloggade om den idag om riskerna med förstörd läslust hos barnen om dom lurad att somna av en sjukt tråkig bok.. En tanke bara 🙂

  1. Haha. Det sägs ju att den inte ska fungera genom uttråkning utan genom någon slags “neurolingvistik”. Hade han testat? Våra barn ÄLSKAR böcker så för dem är jag inte särskilt orolig, om vi nu skulle testa. Kanske ska låna den på biblioteket…

   1. Han hade tydligen testat men bara en gång sen hade dottern genomskådat honom! Själv har jag en spädisar som somnar mest hela tiden 🙂

 3. Min 3½åring har varit en utmaning att natta för att uttrycka det fint. Han vill inte sova, han bråkar och försöker med än det ena än det andra för att få stanna uppe eller för att helt enkelt hålla sig vaken. När han väl somnar vaknar han ofta om nätterna och vill komma upp i vår säng och/eller har mardrömmar. Läste boken första gången och då somnade han på sista sidan, läste boken andra gången och då somnade han redan halvvägs osv. Han somnar utan problem kl 20:00 när han annars krigade för att vara vaken till 22-23 på kvällarna. Han sover hela natten i sin säng utan att vakna nu.
  Den är lite udda ocg inte speciellt rolig så att säga men oj så den fungerar. Det som är viktigt när man läser är att följa instruktionerna och läsa boken på “rätt” sätt. Snacka om hypnos!
  Jag rekommenderar verkligen den här boken och om man själv känner sig obekväm med att “teaterläsa” kan man ju alltid köpa ljudboken istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *