Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Sluta med napp – så här gjorde vi

Sluta med napp – så här gjorde vi

  • av

Planeringen

När Wollmar vaknar nu på morgonen har han sovit med napp för sista gången, om allt går vägen. Han har sedan han var i Wilfreds ålder aldrig fått ha nappen mer än när han ska sova, men ändå verkar det ju ha hunnit påverka hans tänder. När vi var hos tandläkaren med honom konstaterades att han har ett “öppet bett” och att det beror på nappen. Vet inte om det drabbar alla nappanvändare, men vi tog det på allvar och bestämde oss för att inleda projekt “sluta med nappen”.

Wollmar är helt på det klara med vad som håller på att hända. Igår sa han: “Den dagen när jag måste sluta med nappen, då kommer jag bli ledsen“. Gulleunge… Det är väl sånt här som vi bara får stålsätta oss inför som föräldrar och bara gå stenhårt på att “vi vet vad som är bäst i längden”.

Det kommer ju bli lite extra svårt också i och med att vi ändå kommer ha kvar nappar hemma, Wilfred måste ju få ha napp om han vill. Det känns också lite hårt.

Jaja. vi återkommer hur processen framskrider.

Napp- och tomtelögnen

Vi hade ju tänkt att napp-slutet skulle vara vid jul, att det skulle bli någon slags överlämnande av nappar till tomten. Men sen fick vi lite eld i baken med att sluta med napp efter första tandläkarbesöket. Och då hade vi ju redan förberett Wollmar mentalt på det där med tomten, så vi fick justera historien lite.

Såhär går historien nu. Wollmar skickar nappar i brev till tomten. Tomten, som en är miljomedvetet 2000-tals-väsen, återanvänder napparnas plast genom att smälta ner napparna i napp-maskinen, Ut i andra änden kommer förhoppningsvis duplo-tågräls som Wollmar önskar sig i julklapp.
image
Brevet till tomten lyder som följer:
image

image

Nu är frågan – behövs frimärken för att skicka brev till tomten?

Nappslutet

Wollmar slutade med napp i fredags. Efter popcorn och Nasses film gick han till sängs utan napp, och han grät och var ledsen. Jag låg med honom tills han somnade och det gick ändå hyfsat, kanske 5 minuter längre än vanligt.

På natten vaknade han några gånger och var ledsen och grät efter nappen.

... and that’s it. 

Inte en enda gång efter det har han frågat efter nappen eller gråtit efter den. Napparna skickades till tomten i lördags.

Alltså, vi bygger upp så stor oro för sådana här förändringar, och så blir det liksom ingenting av det. Samma sak var det ju med blöj-cold turkeyn i juni. Två dagar så var han torr dagtid, liksom.

Jaja, så var det kapitlet avslutat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *