Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 1-5 december 2015

1-5 december 2015

Mia: Julpyssel och eget klister (min sista föräldralediga dag)

Min sista föräldralediga dag idag, med båda barnen hemma dessutom. Jag hade satsat på att sluta på topp, att vara en kick ass-mama med pyssel och bullar. Det har varit en skitbra dag. Tur att jag varit för upptagen för att vara ledsen.

När affärerna öppnade gick vi till Stadsmissionen och köpte en massa gamla julgranskulor. Jag hade klippt till en wellpappring och målat den vit under morgonen. Sedan klistrade vi dit julgranskulorna och när limmet torkat lindade vi lite glitter. Wollmar tycker att den här är sååååå fin.

image

image

Medan vi var ute på stan gick vi förbi en av de stora offentliga julgranarna. Vi hittade en massa granskräp på marken och Wollmar föreslog att vi skulle ta lite. Ja, varför inte egentligen? De blev en liten krans.

image

Wollmar och Wilfred får paket i adventskalendern varannan dag, och Wollmar fick de här pysselgrejerna idag. De är liksom tunnt skumgummi med klisterremsor på baksidan, så det var lättpysslat. Wollmar gillade dem verkligen.

image

image

När barnen sov kokade jag klister och rev tidningspapper. På eftermiddagen har Wilfred fått agera bäver på kritorna medan jag och Wollmar har klistrat tidningspapper på de resterande kulorna. Jag tänkte att de antingen blir lite kitsch-hemmagjord-fina med bara juliga snören runt, eller så får Wollmar måla på dem också. De kommer dock inte vara torra än på ett tag, så det kanske får bli helgprojektet att göra klart dem.

Tips! Kökspenseln av silikon var toppen för limmet, lätt att tvätta av sen. Visst limmet är kletigt och limmningen blir inte direkt prydlig. Men det hade det inte blivit med vår treåring vad vi än haft för redskap…

image

image

På sluttampen av dagen när barnen redan gett upp pysslet klippte jag till en bit pastakartong och gjorde en kon och en stjärna. Den ska Wollmar få måla till en julgran.

image

Eget klister gör du lätt såhär:

Blanda 1,5 msk potatismjöl med 1 dl vatten och vispa noga så att det inte blir några klumpar.

Värm upp 3 decliliter vatten tillsammans med 0,5 dl socker i en kastrull.

Häll därefter i potatismjölsblandningen.

Vispa och låt koka upp, men var snabb att ta av från plattan när du ser första bubblorna.

Låt svalna och häll i en burk.

Treårskalas och debut på lekland

image

image

Igår var vi bjudna hela familjen på treårskalas. Och inte vilket kalas som helst, utan ett leklandskalas.
Vi har aldrig varitpå ett lekland förut, på grund av en del mer eller mindre diffusa fördomar jag har för sådana ställen. Men tjeeeeena, vad barnen hade kul ändå.

Alla barnen på kalaset blev naturligtvis hela spattiga så fort de fick börja leka, så det var svårt att få till den där mysiga barnkalaskänslan. Exakt inget barn satt stilla och åt i mer en fyra sekunder och för oss medföljande föräldrar var det bara att försöka hålla tempot. Wilfred fick smak för en jättestor och ganska lång storbarnsrutschkana, så den fick jag åka gång efter gång med honom i knät…Åh, vad han njöt och tjöt av förtjusning!

KItty och Per, föräldrarna till Nikki-Lo som fyllde tre, hade med flit valt att ha kalaset på en vardagoch själva födelsedagen, just för att det skulle vara lugnt på leklandet. Så den delen av mina fördomar om extremt stojigt och stimmigt besannades inte, men jag vet inte hur det är på lördagar…

VI bjöds på korv och glass och kvällen avrundades med en skattjakt, vilket både Wollmar och födelsedagsbarnet sa sig tycka mest om sedan på vägen hem.

Vi kom hem en bra stund efter läggdags och barnen somnade på fem röda. Även vi vuxna var rätt trötta också, faktiskt. Vi föreställde oss att vi skulle få den bästa nattsömnen i mannaminne på grund av sjukt utmattade barn. Men av någon anledning har barnen rallygråtit i natt och jag är just nu ensam vaken och ska snart gå till jobbet, pigg som en annan golvmopp.

Men idag är det alla fall fredag. I helgen ska jag och båda barnen klippa håret och på måndag är det förskolestart för lillfred-Wilfred.

Joseph: Sista föräldralediga dagen

Idag följer vädret mitt sinnelag och går i regnets tecken. För idag är det min sista föräldralediga dag med Wilfred. Nästa vecka har jag förvisso tre föräldralediga dagar, men då är det inskolning så tiden här hemma tar slut idag.

Vad säger man om det då? Varje tid har sin charm och om inte annat så närmar sig kanske tiden då vi kan få sova mer eller mindre ostört på nätterna. Och oftast så tänker jag just så. “Det blir bättre och bättre”, eller “De kommer att leka bättre med varandra när de blir större”, eller “Snart har vi inga blöjbarn kvar”. Och faktiskt så är det sant att det blir bättre och bättre och roligare och roligare. Vi får mer utbyte och skoj ju äldre barnen blir. MEN! Ska jag vara ärlig är jag ändå jätteledsen över att barnen inte längre är mina små bebisar. Jag skulle liksom velat haft alla tider så en och samma gång. Få ligga stilla och gosa med en liten 3 månaders och sedan sitta och prata om pythagoras sats med en 13 åring. Men tiden går och det är inte så mycket att göra åt det. Jag får lära mig att längta till att de blir större, njuta av nuet och förvalta mina minnen från förr. Lyckas jag göra detta samtidigt eller i lagom varierande grad så blir livet kanske lättare att hantera.

Ja ja, dag att gripa dagen, njuta av det sista och förbereda sig för framtiden!

USCH ändå!

Här kommer några sista bilder på från den här sidan av livet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hårklippningsdag

image

image

Grabbarna fick sig en hårkapning av Daddyn.

image

Jag gick till Josephs jättetrevliga frisör. Jag höll på att falla för alla era argument om att det kan bli bättre att gå till någon typ “dyr och allmänt erkänd som bra” men när Joseph erbjöd sig att boka tid för mig hos Sandra när han ändå var där så tog latmasken i mig över. Orka…

Efter klippningen gick jag i några butiker i jakt på klänning till jul. Efter att ha upptäckt att den enda kjolen jag faktiskt ville ha på Åhléns redan hade hål, tappade jag humöret. Hatar att både klippa mig och shoppa…

Panikköpte en svart polotröja som hade passat perfekt med kjolen jag inte köpte och håller nu på att promenera hem i småregn, med platt och fult hår och med en känsla av att vara totalt misslyckad.

I eftermiddag ska vi baka pepparkakor. Det blir bra.

 

2 kommentarer till “1-5 december 2015”

  1. Men ååå vad härlig dag! Du slutade på topp!! <3 <3
    Så bra tips också med klistret! Det ska jag göra med mina småfjärtar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *