Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Slutet på 2015

Slutet på 2015

  • av

Sista julklapparna

Wollmar hade två saker han önskade sig till jul. En monsterdräkt och en tågbana. Varken mer eller mindre än det och varken mer eller mindre specifikt än så. Wilfred hade inte några särskilda önskemål och han leker mest med det som Wollmar leker med. I och med att det är så och att Wilfred är tåg- och fordonstokig, som de flesta i den åldern, så köpte vi ett jättepaket med duplotåg. Men paketet var så stort att vi inte fick med oss det till Öckerö. Pojkarna fick istället en hälsning från tomten att paketet väntade på dem hemma i Stockholm. Dräkten beställde vi i god tid (alltså i oktober), men på grund av strul med det företaget och en dispyt som pågick fram till jul så hann inte den dräkten komma fram heller. Men slutet gott allting gott! När vi kom hem igår väntade barnens sista julklappar på dem här hemma.

Wollmar fick en monster-/drak-/dinosauriedräkt och Wilfred fick motsvarande giraffdräkt. Wollmar var så förtjust i sin dräkt att han ville sova med den. “Den är både som en pyjamas och en sinni” (“Sinni” = snuttis).

image

image

Tågbanan var också en succé, men inte helt konfliktfritt eftersom Wilfred ville trycka på och av elloket och Wollmar ville leka mer metodiskt, med att stanna vid stationer och lasta på/lasta av och så vidare. Idag har det dock gått bättre när nyhetens behag har lagts sig en arning.

image

Till skillnad från Öckerö så fanns det snö kvar i Stockholm och temperaturen ligger tryggt under 0°C. Så efter frukost och tåglek gick vi ut för att åka pulka och leka i snön. Det började hur bra som helst. Wollmar ville dra Wilfred, vi var så gott som ensamma i pulkabacken och vädret var alldeles lagom. Men det dröjde inte lång tid innan Wilfred ballade ur och gråtfesten var igång. Så fortpulkan stannade eller han var tvungen att gå, när det inte fanns snö att dra pulkan på, så bröt han fullständigt ihop. Jag borde ha haft med mig mellanmål ut, men man lär sig så länge man lever.

Vad är era bästa tips för bra vinterlek med småbarn?

image

Stolt storebror som drar “lillen”

image

En skeptisk Wilfred som undrar varför pulkan står stilla.

Svar från tomten!

Kommer ni ihåg när Wollmar skickade sin napp till tomten?
Nu har han fått ett vykort till svar!
Så fint!

image

image

 

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *