Koreansk matvecka!

Nu hörrni! Vi har lagat mycket lankesiskt, thailändskt, kinesiskt och japanskt förut. Nu känns det läge att bekanta oss med koreanska smaker och rätter. Det är ju rätt trendigt, så ganska i tiden också. Vi har vänner som älskar bibimbap, men det blev inget sånt den här veckan. Blir nog gott ändå!

Stekt ris med ägg och kimchi (kimchirecept här)

Soppa på hemgjorda nudlar

Kryddstarka bräserade kycklingdelar

Fredagskyckling som kommer behöva kompletteras med något som barnen äter. Typ tortillas?

Koreanska pannbiffar

Veganska risbiffar

Fläskgryta (bulgogi)

Vad tror ni? Har ni någon erfarenhet av koreanskt? Något vi inte får missa? 

Uppdatering:

Jag brukar tycka att vi ofta äter god mat. När vi haft andra temaveckor förut har vi direkt hittat favoriter som sedan får återkomma. Faktiskt även i den brittiska veckan, som vi hade som fördom att skulle vara skittråkig. Men den koreanska veckan har varit faaaantastisk.

Kvällen innan matveckan startade, i onsdags kväll, stod vi och hackade kimchi-ingridienser för glatta livet. Och: Vi har redan behövt göra en ny sats.

image

Dagen därpå åt vi stekt ris med just kimchi och ägg. Den rätten var rätt snäll i smakerna, vilket funkade bra för barnen. Själva brassade vi på med rejält med gochujangsås. Också en produkt som vi redan hunnit göra slut på…

Igår åt vi salladswrapsen. Barnen fick pasta till. Det var också HUR gott som helst.

image

image

image

image

Previous

Next

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *