Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 11-20 mars 2016

11-20 mars 2016

Delar av min specialistutbildning

Tre olika arbetsdagar de närmsta veckorna ska jag tillbringa på följande sätt:

  1. Gå bredid en ortoped som opererar personer med långvarig bäckensmärta
  2. Gå bredvid en gynekolog som gör urogynekologiska operationer
  3. Gå på en heldagsutbildning om kvinnlig könsstympning

Fattar ni HUUUUUR spännande och intressant det ska bli? Det är ju inte regelrätt “skoj” för alla tre grejerna är ju allvarliga saker som handlar om människors lidande och hälsa, men ändå är jag så pepp så det pirrar i magen när jag tänker på det. Såååhååååå glad!

Jag är dock liiiite osäker på hur jag kommer klara att stå bredvid och kolla på operationer. Jag har gjort det en gång förut, men det var på min första praktik och första vecka på sjukhus whatsoever och jag trodde på riktigt att jag skulle dö när de tog fram sågen… Men då tyckte jag typ att det var jobbigt att se bloddränage och urinkatetrar. Så jag tror garanterat att jag tuffat till mig sedan dess.

Men heh, det är typ en DRÖM att få se bäckenbottenmuskler och träffa en kirurg och diskutera bäckenledssmärtor.

Jag kommer garanterat återkomma med en liten rapport!

Ortopeddagen

Idag har jag varit och gått bredvid en ortoped som jobbar med främst patienter med långvarig bäckensmärta, SI-ledssmärta. Jag fick vara med när han träffade ett gäng patienter och sedan både äta lunch med honom och sitta någon timme efter patientemötena och bara frågafrågafråga och diskutera.
image

Jag fick låna såna där operations/papperskläder i storlek unisexM. Sååååå mycket för stort. Jag fick rulla upp byxorna tre varv i midjan…

image

Det tar alltid lite pondusen ifrån en, när det känns som att en är ett barn som klär ut sig till vuxen…

Men jag hade så_himla_kul!! Jag var typ hög när jag kom därifrån. En riktig såndär “kött på benen”-dag.

Sen kom jag hem till Joseph och barnen, och så åt vi middag. Efter middag gick jag och Wollmar till biblioteket. Ibland blir jag så stolt över honom så jag tror jag kan spricka.
Vi valde först bland de engelska böckerna, och sedan bestämde Wollmar att han ville låna en dinosauriebok.
– Vi måste fråga om hjälp, mamma!

Så gick han, kavat och självsäkert, runt på bibliotekens barnhörna tills han hittade en personal. Och då utspelade sig följande dialog.

– Ähum… Kan du hjälpa oss att hitta en bok om dinosaurier?
– Jaaaa, de brukar ofta vara utlånade, men vi ska titta efter. Ja, titta här, här finns en!
– Åh, tack! Vad bra, då lånar vi den. Vi har redan lämnat tillbaka de andra vi hade hemma!

Han är tre och ett halvt år. Helt objektivt (haha) tycker jag att han är världens coolaste unge.

Jag är däremot fortfarande märkligt trött, och även om jag idag är huuuuur glad som helst så blir jag nästan gråtig bara på grund av den där tröttheten. Det känns som att ta sig över Mount Everest att ta sig an disken efter middagen, liksom.

Jaja, hellre glad men trött, än ledsen OCH trött.

Vem är storebror egentligen?

I slutet av förra veckan slutade Wollmar att sova på dagen. Det har liksom smugit sig på honom/oss och efter ett par dagar där han hemma sagt att han inte skulle sova på förskolan, men när det kom till kritan ändå gjorde det, bad han om hjälp. Det var så himla gulligt. Han berättade att han inte ville sova på dagen, men behövde hjälp att sluta göra det. Så vi bad pedagogerna om lite extra stöttning och sedan i torsdags har han inte sovit annat än på natten!

Detta har så klart medfört att han blivit tröttare på eftermiddagen och kvällen, men han har ändå inte lagt sig tidigare än vanligt (klockan åtta). Tills idag. Igår sa han redan vid sju att han ville gå och lägga sig direkt, utan att titta på kvälls-TV. När TVn slogs på några minuter senare åt lillebror, så tittade Wollmar glatt ut och så var tröttheten borta. Klart att han skulle titta på TV ändå!

Idag var det samma historia. Klockan sju var han så trött att han inte ville göra något annat i världen än att lägga sig i sin gosiga säng. Vi gjorde iordning honom och han la sig. Medan Mia nattade honom uppehöll jag mig med Wilfred i badrummet. Efter lagom lång tid så vågade vi oss ut och Wilfred tittade på TV i 30 minuter innan han gick till sängs.

Här är min reflektion: Detta är kanske inte helt oväntat efter omständigheterna. Men när vi fick ett lillasyskon till Wollmar så var det inte direkt detta scenario som vi såg franför oss. Snarare hade vi tänkt att lillebror skulle lägga sig tidigare och storebror fick vara uppe lite längre. Men men. Den dagen kanske kommer också.

Ändå liksom soft med barn som typ bönar och ber om att få gå och lägga sig…

Pissdagar

image

Jag fortsätter med mitt usla humör, en konflikt, drar hela lasset med barnen och ställer in ett möte ikväll eftersom Joseph inte hinner hem i tid, och jag bara skulle må dåligt av att stressa iväg och sladda in på mötet en halvtimme för sent.

Jag är fortfarande astrött och löpningen går sådär.

Antar att det här är en riktig, regelrätt svacka.

Date night

Eftersom mina föräldrar är här på besök passade Mia och jag att utnyttja barnvaktstillfället och ta en dejtkväll. Vi hade planerat detta senaste gången de var här och hälsade på, men då blev jag magsjuk och vi fick ställa in. Vi har gått och suktat efter att få besöka Usine, en ny restaurang ett stenkast hemifrån länge nu.

Och nu fick vi chansen!

Vi bestämde oss för att gå “all in” med finkläder och alltihop när vi för en gångs skull fick tillfälle att ha en kväll på stan. Såklart behövde vi föreviga detta för att det skulle bli konstaterat att det “har hänt”:

image

image

image

Sen drog vi iväg till Usine. Började med att dela på en charktallrik och dricka bubbel. Sen kom huvudrätten. Jag tog en hamburgare. Mia frågade mig “Skulle du ha lika bra hållning om du inte var gift med mig?”. image

Svaret är nej, men det fick mig att sträcka på mig lite ytterligare. Och sanningen är den att jag faktiskt sträcker på mig automatiskt även när jag sitter på jobbet och kommer att tänka på henne…

image

Mia beställde musslor och fick in en gigantisk kastrull med nykokta blåmusslor.

Moullies a Mia

Sen efter maten var vi alldeles för proppmätta för att stanna kvar på Usine och äta dessert. Så vi tog en liten promenad och hamnade på Muggen istället. Efter att vi druckit upp och fikat klart strosade vi hemåt.

Fint att få en chans till en kväll på tu man hand!

2 kommentarer till “11-20 mars 2016”

  1. Kul att vara med på operation! Ät nåt sött innan och vicka på tårna under tiden. Andas. Men jag vet känslan, även fast jag jämt är på op-sal. Fast jag håller mig ju på andra sidan skynket. Mer intressant med sövning ju

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *