Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Brinjal pickle

Brinjal pickle

  • av

Här kommer ett gott och enkelt Sri Lankesiskt recept. Brinjal pickle (brinjal är ett annat namn för aubergine) är inte en pickle i klassisk mening. Men det är en lite salt-söt-syrlig och stark rätt som är ett väldigt trevligt inslag tillsammans med andra curryn.

Ingredienser:

  • 2 tsk svarta/bruna senapsfrön
  • 2 msk vinäger
  • 250 g aubergine
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk gurkmeja
  • Olja at fritera/steka i
  • 3-6 gröna chilifrukter (styrka och mängd beroende på preferens)
  • 1 rödlök
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt

Så här gör du (länk till video):

  1. Lägg senapsfröna i blöt i 30-60 minuter.
    image
  2. Tvätta auberginen och dela den på hälften på längden. Skiva sedan ½ cm tjocka halvmånar.
  3. Lägg över aubergine-halvmånarna i en bunke och strö över ½ tsk salt och ½ tsk gurkmeja. Blanda runt försiktigt tills kryddorna fördelats jämnt.
    image
  4. Fritera auberginen tills de blir gyllenbruna och lägg över på ett papper för att dränera.
  5. Dela rödlöken i 10-12 klyftor. Dela chilifrukterna på längden och kärna ur om du vill att det ska vara mindre starkt.
  6. Skeda upp senapsfröna och mortla till en paste (Det kommer troligtvis ligga vinäger kvar från blötläggningen. Spara denna tills efter att du smakat av allt).
  7. Blanda alla ingredienserna. Smaka av med salt och kvarvarande vinäger. Låt stå ett litet tag innan det är klart att servera.
  8. Övertäckt i kylskåpet kan picklen förvaras i strax över en vecka.

 

image

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *