Denna klassiker i det Sri Lankesiska kötet tar ett tag att göra, men är busenkel att tillreda. Gör du fler curryn samtidigt så ska du börja med morotscurry eftersom den behöver koka ett tag.
Ingredienser (ca 4 port Morotscurry):
- 800 g motrötter
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- en nypa bockhornsklöver
Bild från kryddlandet
- ¾ tsk orostad currypulver
- ¾ tsk gurkmeja
- salt
- saften från ¼ lime
- kokosmjölk
Gör så här:
- Skala morötterna och skär upp i tunna 4-6 cm långa stavar.
- Hacka gul- och vitlök.
- Lägg morötterna, alla kryddor (förutom salt) och löken i en kastrull.
- Tillsätt vatten så att de precis täcker morötterna och koka utan lock tills morötterna är mjuka och det är lagom med spad kvar (ca 40-50 minuter).
- Smaka av med salt, kokosmjölk och saft från lime.
Kanske inte den snyggaste bilden, men det ger en känsla för hur det ser ut när det är klart. 🙂