Sri Lankesiskt stekta kikärtor är ett enkelt och snabbt recept som kan ätas som snacks eller tillsammans med ris och curry.
Ingredienser:
- 1 burk (410/250 g) kikärtor (kokta)
- 1 meldelstor gullök
- 3-5 currylöv
- 1-5 krm chiliflakes (beroende på hur starkt man vill ha det)
- 1 tsk svarta senapsfrön
- ½-1 tsk salt
- 1-2 krm gurkmeja
- Olja
Så här gör du:
- Häll av kikärtsspadet och skölj ärtorna.
- Hacka löken fint.
- Värm en stekpanna med olja och stek löken byllenbrun på medelhög värme.
- Tillsätt currylöv, senapsfrön och chiliflakes och rör om i några sekunder.
- Tillsätt kikärtorna, salt och gurkmeja i stekpannan, stek i någon minut under omrörning och häll upp på ett serveringsfat/skål.