Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Barn med tortikollis och skallassymetri

Barn med tortikollis och skallassymetri

Barn med tortikollis och skallassymetri

Fysioterapeut/sjukgymnast som jobbar med barn med sned nacke och platt skalle

En gång för ett tag sedan gav jag mig på att läsa lite om barn med skallassymmetri och tortikollis, resultatet finns här om någon är intresserad. Jag försökte poängtera att jag inte jobbar med barn och att jag egentligen inte vet vad jag snackar om… hehe… Skallassymetri innebär att huvudet är något snett och tortikollis innebär att nackens muskler och ojämna och drar snett, kort förklarat. Detta kan komma från att bebisen legat lite ihoptryckt i magen.

Och nu, hörrni!

Nu har jag fått veta att jag ju har kollegor som är speciellt nischade för att jobba med detta. Hur grymt är inte det?! 

wpid-DSC00985.jpg

Tips!

Den ena heter Alvida och jobbar på min fredagsarbetsplats, Rehab Södermalm. Den andra heter Caroline och jobbar på Rehab Farsta. Skulle vara asroligt att få någon av dem att gästblogga här någon gång, får jobba på det…

Så om ni letar efter sjukgymnast/fysioterapeut som är bra på bebisar så ska ni söka er dit, tips bara! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *