Jamaikansk vecka – edited

… eller borde det vara jamaicansk? Oavsett. En kollega till mig föreslog att vi skulle ha en jamaicansk vecka, och så fick det bli! Vi har inte varit där heller.
Vad vet du om Jamaica? De verkar gilla timjan. Och rom. Vi har också fått välja bort en del recept som inte går att göra riktigt på grund av ingredienserna. Okra är en sådan ingrediens.

Edit en vecka senare: Våra kommentarer om maträtten i kursiv stil.

Vegetariskt 1: Ital Curry Eggplant Rundown med ris. Den här rätten var helt okej. VI kör ju som regel med sri lankesisk curry, och då kändes den väldigt… lankesisk. Det var ett roligt sätt att ugnsrosta hela auberginer och dra av skalet, men väl i grytan gjorde det kanske inte superstor skillnad. Dessutom slutade det med att vi mixade vi hela såsen slät för att lura barnen auberginen.

image

Vegetariskt 2: Bönor och ris Joseph hade lite svårt för den här rätten, i hand lankesiska världsbild är ris blandat med kokosmjölk en slags dessert som ska ätas med söta tillbehör. Jag tyckte att det var gott, barnen åt ungefär fem riskorn var. Detta ris gjorde vi i en superstor sats i och med att det skulle dels vara som egen rätt, och dels kunde vara tillbehöret till fiskgrytan.

image

Kött: Köttpiroger, får serveras med en blandad sallad. Dessa piroger hörrni!! Wollmar år SJU piroger till middag ena dagen, och sju till lunch dagen efter. De var verkligen supergoda!

image

Kyckling: Jerk chicken med pasta rasta – gissar att vi för barnens skull håller paprikan rå. Den dagen vi åt detta hade vi också en middagsgäst. Det kändes ju inte som en slags bjudrätt som kräver findukning och vikta servetter, men det var gott och vi behövde inte skämmas.

image

Fisk 1: Brown Stew Fish med rice and peas – fast med torsk iställert för red snapper. Det här var en god och mustig fiskgryta. Barnen pillade ur fisken ch vägrade såsen, men så länge fisken går ner är vi ju nöjda.

image

Fisk 2: Fiskbiffar… med potatismos? Dessa var jättegoda, men liksom lite sega i konsistensen. Faktiskt blev de nästan bättre dagen efter i mikrad lunchlåda.

image

Soppa: Spenatsoppa, en soppa barnen definitivt inte kommer äta… (får kombineras med våfflor eller nåt…) Asså den där soppan var ingen hit. Inte för barnen, eller för oss. Jag hade bakat färska matmuffins till, men inte ens de kunde rädda upp situationen. Blaskig och liksom simmig spenat i soppa med konstig smak. Synd att det blev så mycket över, för det betyder att vi får äta upp resten nästa vecka…

image

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *