Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Filipinsk matvecka

Filipinsk matvecka

Min svägerska är från Filipinerna, och hemma hos henne och min bror bjuds det ofta på faaaantastisk mat. Hittills var den koreanska matveckan var absoluta favorit, så nu drar vi iväg till Asien igen! Vi väljer ju recept efter att de ska passa in i vad barnen äter, och vad vi kan tänkas hinna med. (Så vi ber om ursäkt Lina om vi missar en massa underbar filipinsk mat för att recepten verkar för krångliga för oss..)

EDIT: i kursiv stil finns nu våra kommentarer till rätterna efter att vi lagat och ätit dem. 

Fisk: Fish and tofu stir fry serveras med ris.

image

Det här var gott, kanske veckans godaste. Vi fick smaka upp med mer av alla kryddor och dessutom tillsätta mer soya. 

Kött: Kött och nudlar – Lo Mein

image

Något tamt i smakerna, men Wollmar gillade nudlar och kött, och Wilfred gillade nudlar och broccoli, så totalt sett en ganska bra rätt i vår familj. Köttet fick marineras i hela kryddblandningen en arbetsdag, ungefär. 

Vegetariskt 1: Stekta nudlar med grönsaker – Chop Suey

image

En helt okej barn-rätt. Inte för att barnen åt grönsakerna, men… ja, det är återkommande väldigt snälla smaker och nudlar är ju liksom pasta ett säkert kort…

Pasta: Filipinsk Lasagne, antar att lasagne nuförtiden är ganska samma världen över, dock…

Den såg ut ungefär som alla andra lasagner, men hann inte fångas på bild…Den var god, men ganska vanlig lasagne helt enkelt. 

Fredagsmiddag: Filipinsk Kycklingcurry

image

Det är nästan komiskt när vi lagar mat från andra matkulturer och det liksom smakar som vår grund-matlagning när vi lagar mat efter vad som finns hemma, bara.  Det här var en sådan rätt. Men vi “fernandofierade” också med att tillsätta vinäger och en nypa socker. Gott, men absolut inget revulotionerande. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *