Paprikaröra, ajvar relish, är ett fantastiskt tillbehör till både kött, kyckling och sallader. Matigt, smakrikt, fräscht och nyttigt! Dessutom är det superenkelt att göra själv och det blir så mycket godare!
Ingredienser:
- 1 rödlök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 4 stora röda paprikor
- 2 aubergine
- 2-3 matskedar rödvinsvinäger
- 2-3 matskedar olivolja
- salt
- peppar
Gör så här:
- Rosta auberginen tillsammans med paprikorna i ugn (250°C) tills skalet är svartbränt. Lägg dem sedan i en papperspåse att svalna. När de varma paprikorna ångar av sig i påsenblir det mycket lättare att få loss skalet.
- När auberginen och paprikorna är svala nog att ta i, skalar du dem och mosa ihop dem lite med gaffel.
- Finhacka vitlöken.
- Blanda samman vitlöken, auberginen och paprika.
- Tillsätt 2 matskedar rödvinsvinäger, olivolja, salt och peppar. Mixa med mixerstav.
- Låt svalna och lägg över i tättslutande burkar.
- 4. Låt kallna och lägg över i tättslutande burkar.
Röran blir bäst om den får stå i kylen över natten och den håller ca 14 dagar i kylen.
Pingback: 30 + 2 fest - BakingBabies