Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Rysk matvecka

Rysk matvecka

  • av

Inspirationslös satt jag här på morgonen, och insåg, att om vi ska ha något att äta i veckan måste vi dels planera det, och dels köpa in råvaror. Jag frågade Wollmar: säg ett land! Och han svarade Ryssland. (I smyg hade delar av mig förhoppningar om att han skulle sagt Italien, för vi har ju määäängder av ny inspiration nu… men lika väl kan vi suga på den karamellen och ta en Italienvecka när hösten kommit och vi vill minnas vårt sommarbesök i paradiset). 

Here goes, rysk matvecka. Av någon anledning tänkte jag mig mer att rysk mat hade passat i…november. Men vi får väl se vart detta tar oss.

Fisk: Ugnsgratinerad fisk

image

Kött: Piroshki, piroger

Vegetarisk: Paprikapasta

image

Vegetarisk: Potatispannkakakor med äppelmos.

Gryta: Köttstroganov. 

image

Soppa:Borstj

image

Midsommarmat: Vi ska iväg och fira med delar av Mias familj, och som vanligt blir det knytis då. Våra ryskinspirerade inslag till midsommarbuffén blir då: Olivier-sallad (en liten sats), Blinier och pavlova (vilket faktiskt inte är ryskt, utan bara fått sitt namn efter en rysk balettdansös, men what the hey the kommer passa på midsommar…).

image
image

image

Vad ska ni äta på midsommar? Har ni något som MÅSTE vara med på bordet? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *