Tadjikisk matvecka
Den här veckan blir en kortis. På grund av olika anledningar börjar våra matveckor just nu på tisdagar. Och på lördag åker vi till Gotland. Så, den här veckan behöver vi bara fyra rätter.
Då passar vi på att köra med något för oss okänt land som annars inte skulle fått oss att känna “Oh yes!” en hel vecka.
Tadjikistan!
Saxat från Wikipedia:
Tadzjikistan är en stat i Centralasien som gränsar till Afghanistan, Kina, Kirgizistan och Uzbekistan. I kulturellt och språkligt hänseende är tadzjikerna av persiskt ursprung. Av de tidigare sovjetrepublikerna har Tadzjikistan den lägsta BNP (PPP) per capita, den kraftigaste befolkningsökningen och den lägsta levnadsstandarden.
- Tajik oshi palov -stekt ris med lamm
- Centralasiatiska kikärtor, serveras med ris eller bröd?
Det var HELT OMÖJLIGT att hitta flera bra recept. Så:
- Pasta med köttfärssås får blir den sista rätten (köttfärssås från vårt bästa lasagnerecept, alltså, men den går att äta som vanlig köttfärssås också…)