Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Öckerö sommaren 2016

Öckerö sommaren 2016

Återförenade!

När jag kom till Göteborg idag stod Joseph och Wollmar och väntade på mig! Vi hade inte pratat om det, så jag hade föreställt mig att jag skulle tagit buss, färja och buss igen ute på ön. Men Joseph överraskande mig med att möta upp med bil. Jag kunde inte hålla tårarna borta, det var så härligt att få se dem! 

Det påminde mig om första gången jag som 18-åring tog tåget ner själv för att hälsa på Joseph för första gången, efter att vi träffats en gång och sedan mejlat i flera månader. Då stod han där med en bukett blommor, och mitt hjärta gjorde frivolter. Nu stod han där tillsammans med vår fyraåring, och jag kunde inte ha varit lyckligare. 

Väl på ön fick jag ta igen kramkalas-föresprånget med Wilfred. Åh, mitt hjärta flödade över igen. 

Nu är Wilfred helt kisstorr men fribajsar, med eller utan kalsonger. Sådär fräscht, va. Vi måste få ordning på det där innan förskolan börjar igen. Vill ju inte gärna ta hand om den där smutspåsen med välmogna bajskallingar efter hämtning varje dag, men samtidigt känns det lite väl att slänga par efter par. Hmm. 
Jag tog nattningen och Joseph stack ut och sprang. Nu är Josephs bror med fru och barn här också, och vi ska strax ta kväll allihopa med lite te. 

Nu ska jag  krama ur max ur min sista lediga vecka (Joseph och barnen har en ytterligare). 

Hoppas du också mår fint! 

Utflykt till Hyppeln

Hyppeln har en jättefin liten strand bara 15 minuters promenad (eller 30, beroende på eventuella barns humör och takt) från färjelägret. Vi hade packat lunch och fika och var där nästan hela dagen. Det blev bad, krabbfiske och strandlek. Glassbåten dök dessutom upp och då, efter några dagars önskemål och tjat, blev det även en glass till alla barn (+ en och annan vuxen). Tyvärr har jag inga brukbara kort från stranden. Så det får ni bara drömma ihop hur det såg ut eller själva ta er ut dit en solig sommar dag.

Väl solmätta och nöjda med en kanonsommardag, släppte vi tillbaka krabborna, packade ihop oss och drog hem.

Hemma avslutade vi helgen tillsammans med brorsan med grillat till middag, och sedan drog Mia ut på en springtur.

Dinosaurietema

Det verkar bli någon slags dinotema på Wollmars fyraårskalas på lördag. Joseph planerar en dinosaurietårta och jag och Wollmar klipper och klistrar dekor. 
Jag har gått och fått typ solsting? Feber och frossa igår kväll och idag dödstrött. Har inga andra symtom som tyder på typ förkylning, men har å andra sidan inte bränt mig eller något heller. Men kanske slarvat med vätskan, har haft en dov huvudvärk sedan i söndags. 


Idag är det mulet och vi tar det lite lugnt hela bunten. 

Vad gör du idag? Erfarenhet av solsting någon?

Årets date night

En gång varje Öckerö-vistelse ber vi mina föräldrar lägga barnen åt oss, och så går vi ut och äter. I år var vi faktiskt på dejt en gång i mars också, så det är faktiskt inte ett år sedan sist. 

Bakingbabies
Årlig selfie på klåva

Vi delar alltid på en skaldjurstallrik till förrätt när vi är på Tullhuset på Hönö.

What’s not to like?

Sen fortsatte vi med skaldjurspasta till Mia och sotad lax till mig.

Kvällen fortsatte vi på Lillings, vi brukar uppskatta att ta dessert på ett annat ställe för att få röra oss lite mellan huvud- och efterrätt.

Panna cotta och Semi-freddo. Inte lika gott som i Italien, men det var väl heller inte förväntat. 

En mysig kväll, som det brukar vara. 

Några dagar innan fyra år

Wollmar har lärt sig cykla! Vi började med styrstång och stödhjul och en väldigt närvarande daddy. Sen ställde vi upp stödhjulen. Det var igår.

Idag har han lärt sig fotbromsa, styra ordentligt och är snabb som en iller när han trampar iväg. Han behöver dock lite stöd precis när han ska upp på cykeln och trampa första tagen. 

Jag trodde på riktigt att stödhjulsperioden skulle vara rätt lång? Men de sägs ju att springcykelvana gör att de får tillräckligt bra balans, å andra sidan. 

Jag ser i alla fall oanade möjligheter i form av sällskap på kortare joggingrundor framöver. 

Hur coolt är inte detta? Han blev så stor plötsligt!

Årets Lisebergstur

Idag har vi spenderat sju (SJU!!!) timmar på Liseberg. Wilfred har inte sovit en blund på dagen och somnade som en stock på färjan på vägen hem. 

Visst har vi haft små,små  stunder av kaos, i vår familj eller i kompisfamiljen (Elvira, Filip, Arvin, Vidar), men överlag har allt gått prickfritt! Wollmar sammanfattade dagen på vägen hem med “jag är såååå nöjd med allt jag fått åka“. Han är sån, säger så otroligt rara saker. (Som när vi frågat vad han önskar sig av släkt och vänner på kalaset imorgon och han svarade “det som de ger mig” som svar). 

Nu är vi suuuuupertrötta som en bara blir efter en lång dag i en sommarfull nöjespark. Nu ska vi bara dra å handla, göra tårtan och fixa det sista inför imorgon. 

Imorgon blir vår store lille kille fyra år!

1 kommentar till “Öckerö sommaren 2016”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *