Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 4 år!

4 år!

Den här dagen, för fyra år sedan, föddes Wollmar.

I fyra år har vi varit en familj.

I fyra år har vi varit i den pågående processen att lära oss föräldraskap.

I fyra år har våra hjärtan varit överflödande av kärlek till den där allvarlige, glade, känslosamme och fantastiske lille personen.
Vår Wollmar är glad från det ögonblicket han slår upp sina blå. Han pratar oavbrutet från morgon till kväll och ställer oavbrutet frågor så som “kan man dö av lava, mamma?” och “Varför dricker blommor vatten fast de inte har någon mun?”, eller “vad är fyra plus fyra, daddy?” Hans favoritsysselsättningar är att bygga grejer med klossar, duplo eller lego, att bli läst för  eller att leka i parken tillsammans med en kompis.

Han är fortfarande vid fyra års ålder inte helt kompatibel med att vara vaken hela dagen och framåt 17-18 är han ofta kraschtrött. Om han får välja av all mat i hela världen så är drömmåltiden pasta, stekt fisk och körsbärsstomater. Wollmar tycker inte om mjölk, mjuka ostar, joghurt eller fil men älskar alla sorters hårdost och chokladglass. Ostmackor och banan är hans favoritmellanmål.

Wollmar har inget som helst intresse för att rita, måla eller vara traditonellt finmotoriskt kreativ. Han har istället ett stort intresse för bokstäver och siffror och sitter och koncentrerar sig på att lyssna i timtals om han bara har en förälder som orkar läsa en bok tillräckligt länge. Han har inga problem att hänga med i böcker som vi läser för hans fyra år äldre kusin. Han skulle mycket väl kunna utvecklas till en bokmal, men har också hittills älskat att röra på sig vare sig det är gymnastik, bad, att springa eller nu att cykla.

När han kollar på barnprogram väljer han Octonauts, Dinosaur Train eller Peppa Pig. Han vågar fortfarande inte titta på Cars, Frozen eller ens Pettson och Findus (på grund av den där arga grannen). Han säger själv att han ska titta på Frozen när han fyller 6 år, och han skulle mycket väl kunna vara så konsekvent att han står vid sitt ord.

Wollmar är kramig, pratig, påhittig och tänkande. Han har en arsenal av Bellmanskämt som har drar med jämna mellanrum och skrattar annars mest åt när Joseph busar med honom eller åt roligheter i böcker (Typ:  “Får man stå på hornen? Får man gå och lägga sig i smöret?? som älgarna säger  i boken Gittan och Älgbrorsorna.)

Han är det finaste fyraåringen på denna jord och vi är så tackamma över att ha fått just honom till oss.

Grattis Wollmar på din fyraårsdag, hoppas den blir så bra som du hoppats på!

Fyraårskalas

Helt sjukt! Tänk att det var dags för sommarkalas igen! Och än en gång har vi haft tur med vädret. Igår var prognosen regn för hela lördagen. Men när vi vaknade idag var det blå himmel och strålande solsken. Vädret höll hela dagen vilket gjorde att vi kunde vara ute och kalasa.

Wollmar vaknade redan 05.30, men kunde hålla ut och sova räv fram till 07.00. Det låter kanske för bra för att vara sant, men han var väl inne hos oss 4 gånger och behövde gå upp för att både kissa och bajsa.

Hur som helst så var vi, farmor, siya (farfar) och kusin Erika inne och sjöng för födelsedagsbarnet och han fick presenter och frukost på sängen.

Tyvärr så balla det ur lite av att lillebror inte kunde hantera att det inte var hans födelsedag, hans presenter eller hans frukost. Så det blev gråt och skrik från Wilfred vilket tog ett tag innan vi lyckades starta om honom (det vill säga backa bandet, ge tillbaka napp och snuttis och gå tillbaka till sängen och gosa en stund och “vakna” på rätt sida).

Under fördagen gjorde vi sedan varit sista fixet inför kalaset och kl 15 kom gästerna.

Wollmar har mest ätit popcorn och små kola/choklad godisar. Men det fanns så klart mer. Tårtan som han pratat om i 4 månader imponerade förvisso visuellt, men var föga imponerande till smaken, enligt Wollmar. Detta kom dock inte som någon överraskning. Vi andra tyckte att dem var god i alla fall. Förutom popcorn, godis och tårta fanns det kolasnittar, chokladbollar, mazariner och pizzastjärnor. Recept kommer nästa vecka!

Vi hade ett härligt utomhuskalas och Wollmar var supernöjd med dagen. Vi är också nöjda, även om vi mer och mer inser att vårt kalasfixande mer är för vår egen skull än Wollmars…

Som sagt, recept för mazariner, kolasnittar, chokladbollar med en vuxentwist och diy för stegosaurustårtan kommer senare!

1 kommentar till “4 år!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *