Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 1-15 augusti

1-15 augusti

  • av

Sommarbus

Igår var jag hos Mias mamma med barnen och plockade blåbär i skogen. Tyvärr inte sådär SUPERMASSA bär som alla pratat om, men det var en trevlig plockning utan mygg, med barn på gott humör och ändå ca 3 liter blåbär i slutänden. Efter en heldag där fick Wollmar stanna kvar för att sova över. Idag är de på torekällberget i Södertälje på utflykt.

Alltså fick vi med oss ett barn hem och har varit enbarnsföräldrar, vilket är jättemysigt. Wilfred och jag funderade mycket på vad vi skulle hitta på idag, men inga av mina idéer var bra. “Inte gå stranden. Kallt vatten!”, “Inte gå pool! Sluta daddy!”. Så efter först en förmiddag med lite brödbak, lite matlagning och mycket läsning drog vi ut för att parka (som vanligt…). Men för att spetsa till det hela gick fika-fred och jag till affären och köpte bakelse. Sedan lekte vi för fulla livet och sedan vill Wilfred prompt hem för att sova. Vi får väl se när storebror kan tänkas komma hem. Kanske hinner vi hitta på lite mer kul själva innan vi blir fler?

wp-1470218498832.jpg

wp-1470218506785.jpg

20160803_095948.jpgwp-1470218476418.jpgwp-1470218479778.jpg

Vårdjobb/löpningshår

På jobbet står det i våra hygienregler att långt hår bör vara uppsatt. Och jag ogillar när håret kommer överallt när jag tränar. Just nu har jag också en variation av längder på håret, på grund av utväxt efter håravfall efter graviditeterna. Så för att inte se ut som en galen professor gör jag just nu ofta inbakade flätor i olika varianter. Upplever att det håller ner flygigt småhår bra. 

Den här håruppsättningen gjorde jag med två inbakade flätor från pannan och bakåt, men en riktning mot “hästsvanshöjd”. 

Jag tog in de två flätorna och resten av håret i en hästsvans. Håret i svansen brukar jag blöta ner, tycker det räcker för att få håret ner stabilt att jobba med. Plus att de då torkar i uppsättningen, och då behöver jag ingen hårprodukt för extra stadga. 

Ett tips för att göra en flätad knut är att liksom göra en inbakad fläta även i svansen. Det innebär att den ser väldigt flätad ut på ovansidan, men mer slät på baksidan. För mig innebär detta att det går att få till en jämn knut som inte blir för stram. 

En sån här frisyr uppsatt med en lagom mängd hårnålar gör att jag får en stabil uppsättning som klarar löpning till och från jobbet och en hel arbetsdag där emellan.  

Kusinbröllop

Vi är på Öckerö igen och på bröllop. Barnen var med och vi hade laddat med ny Bamsetidning, plattan med hörlurar, vindruvor och mango i bitar.

Barnen kraschade efter huvudrätten och Joseph körde hem mig och barnen. De somnade typ på två röda sen. 

Vigseln var i samma kyrka som vi gifte oss i och jag tror inte att vi varit inne i kyrkan sedan dess. Nästa sommar firar vi TIOÅRIG bröllopsdag. Det ni!

Såhär såg vi ut på bröllopet. Vi hade omedvetet lyckats matcha färgtemat på hela bröllopet, haha. 

Och här har vi min vackra kusin och hennes Aaron!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *