Den här gången kunde Wollmar inte komma på något land, så vi lämnade över beslutet till helgens middagsgäster. Efter lite påtryckningar valde de Libanon. Den kinesiska matveckan finns utvärderad här och den innehöll verkligen några guldkorn! Vi gillar libanesiskt och äter det rätt så ofta ute. Vi gjorde en hel del liknande till Mias trettioårsfest i maj. Men vi har faktiskt aldrig gått all in på en libanesisk vecka. Så det gör vi nu!
- Maghmour (typ moussaka), serveras med ris. Vegetariskt!
- Ugnsbakad fisk med batata harrara (kommer det passa ihop?)
- Lahm bel ajin (köttfärspirog)
- Kafta bel sonije- Libanesisk gryta i långpanna
- Grönbönsgryta med Arabiskt bröd
- En libanesisk pasta med köttfärssås
- Linssoppa
Nu får gästerna (Simon och Jenny, heads up!) välja vilken rätt de vill ha på söndag!
Vi har även gjort denna vitkålssallad på kålresterna från kinesiska veckan.
Men asså, hur ska man välja?! Jag kan tänka mig en liten överbliven pirog till förrätt, sen fisk o batata, men grönbönsröra på ett arabiskt bröd som side dish!
Haha! Det är lugnt! Vi behöver inte äta i veckan. Så vi småpular och ordnar smårätter till dess att ni kommer.
Hemmagjord baklava till efterrätt då förstås? 😛
Åmajgaaaad!