Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 1-10 september 2016

1-10 september 2016

Det blev en skit-torsdag?

Läser runt lite på andra bloggar utan att inspireras det minsta, får bara prestationsångest.


Borde koka pasta, sortera tvätt och googla recept för nästa veckas matplanering.

Har en plugguppgift jag skulle kunna avsluta.

Har en lunta med vetenskapliga artiklar jag skulle kunna läsa.

En massa mer eller mindre meningsfulla grejer jag skulle kunna göra, men jag vet inte vad som hände när jag gick hem från jobbet idag.

Helt plötsligt, och icke-PMS-relaterat(!), fick jag bara en sån enorm inre känsla av att allt jag gör är liksom meningslöst och värdelöst.

Är lite stressad över bloggen som vi borde flytta, det är en massa strul med det.

Men annars känns allt annat ganska under kontroll; plugg, jobb och livet i stort.

Varför känner jag mig så usel?

Kanske bara tränings-brist pga fortfarande bråkande/smärtande ben? Eller bara en vanlig svacka?

Kanske mest bara ska chilla ikväll så blir det nog bättre.

Pust, suck och stön. 

På mitt CV

På mitt föräldra-CV

wp-image-1412338777jpg.jpg

 • Jag har flerårig erfarenhet av fredsbevarande insatser samt kan även döma rättvisa i vissa tvistemål. Har utöver detta viss erfarenhet av vägledande samtal.
 • Jag har goda erfarenheter av arkitektur och teknik i byggklossebranschen.
 • Har även riktat in mig på säkring av hemmiljöer.
 • Anser mig vara en mästare på logistik, packning och planering. Kan hålla många bollar i luften.
 • Jag har en god förmåga att hålla fokus och bibehålla lugn även i miljöer som är högintensiva och med hög ljudnivå.
 • Har erfarenhet av många olika slags anti-aggressivitetstekniker samt meditation och mindfullness.
 • Jag har spetskompetens inom högläsning med fånig röst samt för djurläten.
 • Är mycket kunnig inom allt från råmaterial, kretaiva produktionsprocesser till kvalitetssäkring.
 • Jag har mycket erfarenhet i hantering av möjligt smittförande och kladdigt avfall, både vad gäller sanering, hygienhållning och deposition.
 • Har omfattade kunskaper inom nutrition och har erfarenheter av omfattande arbete med att få in mesta möjliga ingredienser i få utvalda måltider. Innehar även erfarenhet av att arbete med kund med mycket snäv palett vad gäller smakupplevelser och konsistenser.
 • Är inte främmande för övertidsarbete och obekväma arbetstider.
 • Jag klarar att hålla god kvalitet på mina arbetsinsatser på mycket kort återhämtning mellan arbetspassen.

wp-1464502011763.jpg

Hur ser din föräldra-CV ut??

Svar på frågor

Svar på några av fredagsfrågorna

Förra veckan hade vi stilje i inpsirationsflödet och vi frågade er om inspiration och fick jättemycket bra frågor. En del har vi besvarat genom att reposta äldre inlägg. Här kommer några nya svar. Några mer omfattande frågor/svar kommer sedan i egna inlägg.

– Hur var tvåbarnschocken för er? Avundsjuka från stora barnet? Hur gick det att ta hand om stora barnet som nyförlöst?

wpid-dsc_0106.jpg

Joseph: Det här är roliga frågor som alltid känns härligt att svara på, det är liksom en tid som är fin att tänka tillbaka på. Vi upplevde att omställningen för att bli förstagångsföräldrar var tusen gånger värre än att bli tvåbarnsföräldrar. Detta berodde på många olika faktorer, men olika barn och Mias mående efter de två olika förlossningssätten var de stora sakerna. Det var också oändligt skönt att slippa göra allt för första gången. Första gången Wollmar blev röd i rumpan fick vi googla och gå till apoteket och det kändes som värsta grejen. När Wilfred blev lite röd i rumpan vara det liksom mer “jaha” och så tog vi en inytiol vi redan hade hemma. Wollmar var aldrig avundsjuk (hans personlighet eller var han för liten för det? Det är oklart…). Eftersom Mia kejsarsnittades som andragångsmamma var det ju inga lyft av Wollmar på 8 veckor som gällde. Det innebar att han fick gå på förskolan några sommarveckor när jag behövde jobba. Det led VI av, men absolut inte Wollmar. Men föräldrasamvetet fick sig ändå en törn där.

– Hur går det med pottandet? Är Wilfred helt torr nu?

Joseph: Japp, vi har “cold turkey” slutat med blöjor med båda barnen och det har funkat båda gångerna. Med Wilfred som var nästan åtta månader yngre än Wollmar var (strax över två jämfört med nästan tre) tog det två veckor extra för att få ordning på bajsandet. Men tack vare förskolestarten och deras fantastiska rutinhållning med att gå på toa på fasta tider i princip så fick han ordning på bajsandet första veckan på förskolan. Sedan tre veckor sover han utan blöja, men vi tar upp honom och kissar innan vi går och lägger oss, och låter honom inte ligga och dra sig huuur länge som helst på mornarna.

– Hur tänkte du när du skrev ihop din specialistplan? Det är svårt att veta vad som krävs för att uppfylla målen som beskrivs i specialistordningen.

Mia: JA! Sjukt svårt. Jag kan bli så OÄNDLIGT frustrerad över specialistordningen. Jag hade velat hänvisa till bloggen och ba “jag har skrivit om detta, detta, detta, detta och detta med tiotalet vetenskapliga referenser” men det fick jag inte. Och när det kommer till de mer allmänna kraven så känns det tyvärr som avancerat ordbajseri. Jag hade hellre velat lämna nummer till referenspersoner än beskriva allt det där själv. Jag vet inte om har några bra råd. Beskriv med så många cheesy exempel du bara kan, typ.

– Var ser ni er själva om 5, 10 och 25 år?

wp-image-1040968609jpg.jpg

Joseph: Oj. Tror att vi båda har svårt att se så långt fram. Vi är ju inga direkta karriärsmänniskor på så sätt att vi strävar efter något väldigt specifikt vad gäller tjänster, lön etc. Vi hade nog gärna bott utomlands något år. Vi vill gärna bo kvar på söder. Om fem år kanske vi har ett till barn. Om tio år har vi en tonåring, DET livet kan vi knappt ens föreställa oss. Mia menar att om hon kommer köra fast och stanna i utvecklingen vad gäller fysioterapi/kvinnohälsa så kommer hon vilja ge sig på något annat, det måste hon göra för att må bra. Jag skulle gärna vilja testa på att vara chef och utforska hur det är, och hur jag trivs med det i balansen med arbete/privatliv. Om 25 år hoppas vi på typ vuxna barn som förhoppningsvis flyttat hemifrån och vi gör weekendresor till storstäder titt som tätt.

– Kan hormonspiral ge bäckensmärta?

Mia: Jag hittade en LITEN studie som säger JA på den frågan. Mitt egna spontana svar är att hormoner verkar kunna ge alla möjliga reaktioner till olika indivier, och säger du att hormonspiralen gett dig tillbaks en bäckensmärta som du haft under en graviditet så tror jag på dig alla gånger!

– Sedan förlossningen har jag haft ont på framsida lår, strax över knät på båda benen. Vad kan det bero på?

Mia: Tycker såklart att du ska få det bedömt av någon IRL, men upplever att detta är vanligt efter graviditet. Ofta beror det på en kombination av träningsuppehåll/rutinändring under/efter graviditet, viktuppgången, uppmjukning kring lederna och frekventa lyft. Lösningen brukar vara knäträning, jag brukar tips om appen “knäkontroll”, det gör ofta susen!!

Detta är svaren på några av frågorna ni läsare ställde. Andra frågor kommer som helt egna inlägg, nya eller gamle repostade. 

Vi är så glada över att ha er fina, fina läsare!

15 kommentarer till “1-10 september 2016”

 1. Styrkekram till dig Mia! Vissa dagar blir bara så. Har också en skitdag idag (det enda bra var nyheten att min favoritserie, stranger things, ska få en till säsong). Vi får ta nya tag imorgon, och då är det ju ändå fredag 🙂

 2. Var snäll mot dig själv! Jag som inte känner er tycker att en av styrkorna jmf m många andra bloggar är att nu visar olika sidor=man kan relatera o därmed inspireras. Ät något gott, kolla på tv eller läs ngt bara för att d är kul!

 3. Jag känner mig så otroligt oinspirerad jobbmässigt… Vill helst bara gå på mammaledighet igen… Var är gnistan liksom? Sånt har jag brottats lite med idag och hoppas att det blir bättre imorn! Jag tycker vi alla ska chilla helt utan dåligt samvete ikväll och börja på ny kula imorn! 🙂

 4. Först och främst: få är de människor jag känner till som sysslar med mer meningsfulla saker än Mia Fernando! Sedan: alltså Mia, du skulle verkligen, verkligen hata Stranger Things! Den är svinbra, håller med Jeanette ovan! Men det är monster och barn i kombination på ett sätt som du verkligen, verkligen skulle rå-hata. Ve-he-erkligen!

 5. Dom flesta som läser vet men vill av nån fjompig genant anledning inte skriva ut det i klartext (fulare ord får man leta efter). Hemorrojd-operation!! AJAJ!

 6. Först och främst: Få människor jag känner till ägnar sig åt mer meningsfulla saker än Mia Fernando. Punkt. Sedan: alltså Mia du skulle HATA Stranger Things! Håller med Jeanette ovan, den är svinbra, men alltså. Monster. Monster och barn i kombination. Ve-he-heeerkligen inte Mia-vänlig! 🙂 PUSS!

   1. Exakt! (Kommenterade, det försvann, kommenterade igen, båda kommentarer dök upp. Men ja. Mening ett tåls att upprepas i evinnerlighet så håll till godo!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *