Georgisk matvecka

Vi har kommit av oss lite med att skaffa fotobevis för att vi faktiskt lagar de olika rätterna i våra matveckor. Men summeringen av den lettiska veckan var att det faktiskt var jättegod mat! 

Nu kör vi georgisk matvecka. Det verkar vara som  en korsning av italienskt, turkiskt och ryskt. Och verkar jättegott! Valnötter, paprika, granatäpple och bönor verkar vara vanligt förekommande ingredienser. Ska bli spännande!

Så här ser planeringen ut: 

Fläskspett med en valnötspesto (ajika). Serveras med ris. Vi får ugnsgrilla pga höst. 

Köttbullar med ajika. Får serveras med pasta.

Adjaruli khachapuri – en slags bröd med ost och ägg, serveras med aubergine med valnötssås.

Lax med örtsås med farrogryn.

Kidneybönsröra, med ris?

Kyckling med potatisklyftor i ugn.

Blinier med tillbehör (rom, rödlök osv för oss, sylt för barnen).

Vad var det godaste du åt i veckan som gick?

Comments (2)

Åååååå! Låter mums!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.