20-31 oktober 2016

På väg till Göteborg 

Nu är jag sedan någon timme på väg till Göteborg och föreläsning ikväll, och workshop imorgon. Ser fram emot att se några av er läsare där! 

Jag njuter av en bok och lite egentid. Inga vetenskapliga studier, inget plugg, ingenting sånt är med på den här lilla resan. Bara jag och de kunskaper jag har i huvudet, det känns liksom skönt. Har valt att prata fritt utifrån anteckningar och rita upp saker istället för att använda PowerPoint. Tror att det kanske finns fördelar med det? 

Nu ska jag återgå till “mitt” olösta mord. 

Ses och hörs!

Fredagskväll

Arbetsveckan är slut, barnen är lagda och vi ska ta kväll. Vi ska dricka te och äta praliner och kolla på serier.


Nu under eftermiddagen gick vi till restaurangen som finns i vårt hus, och hade typ världens trevligaste middag, vi fyra. Barnen sa “ja, tack gärna” och “nej tack” när servitrisen frågade dem saker, och ingen spillde katastrofmycket. På lokala krog får barnen glass om de ätit upp maten, bästa grejen…

I helgen ska jag och Wollmar går på superhjälteshow. Både jag och Mia är Marvelfans, men det kändes som att Wilfred skulle vara för liten för att gå. Så vi bestämde att det skulle bli en daddy-Wollmar-dag. Så mysigt!

Men som sagt, nu först te och praliner.

Hoppas ni alla får landa i en mysig soffa med en god känsla i kroppen ikväll! 

Två viktiga saker!

Hej läsare! 

Det här är ett inlägg som är pinnat längst upp på bloggen under en tid, därför att vi vill lyfta fram två bra saker:

1. Mia är nominerad till Guldhjärtat 2016 i kategorin “Årets social media influencer”. Så här lyder motiveringen:

”Mia Fernando förmedlar bra och evidensbaserade träningsråd gällande kvinnors hälsa! Hennes faktaspäckade inlägg är aldrig är tråkiga. Hennes sätt att lyfta vetenskapliga rön till allmänheten är unika och lättlästa. Hon lyfter ett ämne som berör halva befolkningen, men som det ändå aldrig pratas om. Mia sprider med passion viktig information och kunskap om kvinnohälsa. I en värld där träningsrön och hälsoforskning är fokuserad på den manliga kroppen gör Mia allt för att sprida kunskapen om kvinnors vardagshälsa. Medan hälsotrenden och debatten ofta styrs av tyckande och långt ifrån vetenskapliga argument bidrar Mia med en röst baserad på forskning och sin egen långa utbildning och erfarenhet av fysioterapi. Bloggen är fantastisk och har gett mig så mycket fakta, information och inspiration om hur jag kan träna efter förlossning.”

Röstningen pågår till den 5 november och galan med prisutdelning är den 26 november! Det är EN röst per IP-adress. Har du som läsare fått hjälp och inspiration från vår blogg är detta ett enkelt sätt att lyfta fram det vi gör, så att fler får del av BakingBabies. Här röstar du! Behöver du mer inpiration till varför du ska rösta på Mia har hon klargjort en del här. Tack för att ni röstar!

2. Vi har skaffat Instagram, det kanske någon missat?

wp-image-1040968609jpg.jpg

Följ oss här! Vi är rätt aktiva och har gärna instagram som ett forum att komma i kontakt med er fantastiska läsare! Vi ses där!

Här nedan följer nu aktuella och nypublicerade inlägg! 

Intervju med Wollmar, fyra år

Knivis och Hejhej har båda gjort ett blogginlägg av dena där “intevju med barnen-listan” som gått runt på Facebook. Jag kunde inte låta bli att göra det samma. Jag stör mig dock skitmycket på att frågorna antyder att jag skulle prata om mig själv som “mamma”, vilket jag absolut inte gör. Jag frågade Wollmar “Vad brukar jag alltid säga till dig” etc. Jag vet inte varför jag tycker att det spelar roll, men jag tycker det låter liksom fjantigt att prata om sig själv som mamma, typ “kom så får mamma sätta på dig skorna”. Någon som reagerar som jag som kan förklarar varför?

I alla fall, here comes:
Vad brukar mamma alltid säga till dig?
Att du älskar mig!

Vad gör mamma glad?
En kram och en puss

Vad gör mamma ledsen?
Om vi slår dig. (De brukar inte slå mig, men de kan heh… leka rätt vilt…)

Hur får mamma dig att skratta?
Du skämtar! (Wollmar skrattade länge åt en kommentar jag läste upp från instagram igår, på en bild om en täckkjol. En tjej berättade att en av hennes kollegor hade frågat “men har du sovsäcken på dig?” första gången hon kom till jobbet i täckkjol… Det tyckte både jag och Wollmar var skitkul…)

Hur var mamma som barn?
Du hade inte träffat daddy!

Hur gammal är mamma?
30 år. (Han frågade typ igår hur gammal jag var, annars hade han nog inte haft koll…)

Hur lång är mamma?
Wollmar tar sin hand och låter den glida från min tåspets till mitt huvud och säger “SÅ HÄR lång är du, mamma”. 

Vad är mammas favoritsysselsättning?
Du leker med mig! (Mhmmm… skönt att han verkar tro det…)

Vad är mamma jättebra på?
Göra saker bättre för folk som har jätteont!

Vad är mamma inte så bra på?
Du är inte så bra på gympa. När vi gör gympa går du bara bredvid.

Vad jobbar mamma med?
Du gör folk bra!

Vad är mammas favoritmat?
Kanske pasta?

Varför är du stolt över mamma?
För att vi är bästa vänner!

Om mamma var en seriefigur, vem skulle jag vara?
Du skulle vara ett monster! En tarasque! (WTF, hur känner han till en Tarasque, och VARFÖR skulle jag vara en sån??)

Vad gör du och mamma tillsammans?
Vi leker dinosaurier!

Vad är likt mellan dig och mamma?
Vi är båda personer.

Vad är olika mellan oss?
Du har långt hår och inte jag. Och du har snippa och jag har snopp.

Hur vet du att mamma älskar dig?
För att vi är bästa vänner!

Vilket är mammas favoritställe?
Hemma och leka med mig! (Naaawww)

Previous

Next

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *