Chilensk matvecka

Vi bad om inspiration om länder att besöka i vår mat-resa och fick en massa spännande förslag. Vi har ju absolut mest rört oss runt omkring i Europa, Centralasien och Sydostasien och kände att vi behöver vidga vyerna lite. Någon föreslog Chile, och så fick det bli. När vi rekade inför den argentiska matveckan upplevde vi det som svårt att avgränsa till just argentinsk mat, att det kändes som att matkulturen där och i många omkringliggande länder var ganska lik. Men Chile, det var lättare att hitta renordlade chilenska recept. Någon som kan verifiera detta? Eller har vi fått det om bakfoten?

Så här ser vår chilenska matplanering ut:

Vi valde dock att bara planera in 6 rätter, eftersom vi tyckte att det blev väldigt mycket samma-samma med grönsaksbaserade grytor. Och någon dag behöver våra barn få pannkakor, pasta eller något annat mer  för dem lättätligt.

Helgtreat: Äppel-empanadas

Vi ser fram emot veckan! Berätta om dina hög- och lågvattenmärken i matveckan som gick!

 

Comments (3)

Äppelpajpirogerna ser väldigt spännande och goda ut 🙂 Återkom gärna med rapport på hur de blev!
Jag älskar att baka piroger, har jag bara tid och inte barn runt benen är det ju nästan meditativt att pilla med att få till vackra piroger. Haha, säger kanske mer om mig än om något annat 😉
Har aldrig provat med söt fyllning. Har heller aldrig provat att göra tillsammans med barn. Kanske skulle jag förena de tu..?!

Äppelpajpiroger! Så bra namn. Vi måste fernandofiera receptet och döpa till det!

Haha, ja! Gör’t 🙂
Borde inte vaniljsåsen vara där inne också..?! Mums

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.