Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Sri Lankesisk matvecka

Sri Lankesisk matvecka

  • av

Syftet att ha landstema med våra matveckor är i första hand att få inspiration. När vi började handla mat på nätet insåg vi snabbt att det inte funkar att liksom köra lite på känn, då får vi liksom hem två kassar med icke-matchande råvaror. Så vi började göra mer seriösa matplaneringar, och för att få inspiration och inte bara äta samma mat hela tiden har vi valt att göra detta utifrån olika land. Det har varit spännande och lärorikt.

Hittills har vi inte behövt återkomma till något land när det kommer till veckoplaneringen, men ett land står oss ju lite närmre än andra.

Sri Lanka.

Jag växte upp där, vi älskar att resa dit. Och i början av nästa år ska barnen få följa med till Sri Lanka för första gången. Och därför har vi nu en srilanka-vecka, för att liksom sakta med säkert vänja in barnen…Hehe.

Det här är alltså en matkultur vi återkommer ofta till, de här kryddsättningarna och tillagningssätten är hemma för oss. Både jag och Mia lagar lankesisk mat och älskar den lika mycket. Nu är RIKTIG sri lankesisk mat “ris och curry” oftast ris och många smårätter, för genomförbarhetens skull väljer vi liksom att göra en huvudrätt till middagarna. Men så ni fattar, egentligen är det inte riktigt rätt.

Vi lovar, vi ska bildbomba er med riktig sri lankesisk mat från resan sen. Don’t worry…

Men här kommer vår matplanering:

Kiribath -en slags rispudding vi väljer att servera med palmsirap och skivad banan. Men den kan fungera med kyckling- eller köttcurry också.

Kycklingcurry med fried rice

Devilled pork med ugnsrostad potatis.

Fiskcurry med vanligt ris

Tunn pasta med bacon

Kryddig potatis med blomkålscurry

Kikärtscurry med sri lankesiska roti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *