Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Vinterfruktsallad

Vinterfruktsallad

  • av

Vinterfruktsallad

jul-hos-bakingbabies

Vi älskar fruktsallad, men på vintern kan det kännas lite “off season” med fruksallad, eller hur? Det ska vi råda bot på!

Till jul vill vi gärna ha något lätt och fruktigt till dessert och vad passar då inte bättre än denna vinterfruktsallad?

Den är krispig och fräsch, men med en tydlig julig/vintrig smak och känsla! Våga testa!

Ingredienser Vinterfruktsallad:

För 4-6 portioner

  • 1 dl socker
  • 5 dl vatten
  • 2 stjärnanis
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 påse Earl grey tea
  • Zest från en halv citron
  • Juice från en halv citron
  • 2 fasta päron
  • 1 granny smith äpple
  • Granatäppelkärnor
  • 3 matsked honung
  • Turkisk yoghurt.

20161112_101919.jpg

Gör så här

  1. Fyll en kastrull med 5 dl vatten. Tillsätt socker och vaniljsocker, stjärnanins och citronzest. Koka upp och koka tills sockret är helt upplöst. Låt svalna litegrann (det ska fortfarande ryka) och lägg sedan i den torkade frukten. Lägg i tepåsen och låt den dra i 5 minuter. Låt sockerlagen svalna helt.
  2. Skala och kärna ut päron och äpple. Skär långsmala bitar och blanda i en skål med citronjuicen.
  3. När du är klar med frukten tar du ut tepåsen om du inte gjort den tidigar.
  4. När sockerlagen med den torkade fukten svalnat blandar du detta med den färska frukten.
  5. Täck skålen med plast och låt stå över kylen över natten.

Vinterfruktsallad

Inför servering garnerar du med granatäppelkärnor, en klick turkisk yoghurt och lite honung.

Den här salladen fungerar lika bra som en vinterfräsch dessert som ett festligare mellanmål. Du bestämmer!

dsc06058-01.jpeg

PS. Du behöver inte vara orolig över att de torkade frukterna gör salladen tung och tråkig, vår upplevelse är att den här salladen känns helt igenon frisk och fräsch. Ds.

 

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *