Grekisk matvecka
Många föreslog Grekland när vi bad om tips för matland att besöka. En av Mias närmsta kollegor är ganska nyinflyttad från Grekland, så eventuellt kan vi få “tips från coachen” när det gäller den här matveckan, haha. Det är advent runt omkring oss, men som ni kommer märka de närmaste veckorna så har vi jobbat med julrecept i flera veckor redan. Vi är alltså lite sugna på att hålla oss ganska långt ifrån julsmakerna nu, så att vi är redo för det tills det blir jul på riktigt.
Nu ska det bli kul med en Grekisk vecka! Vi väljer bort lamm och klassisk moussaka just nu. Lamm på grund av att lite för lite tid för att göra gott kött rättvisa, och moussaka för att barnen just nu skulle vägra äta det. De kommer visserligen vägra äta en del av det andra också…
Så här blir vår grekiska matvecka:
Pastitsio (pastagratäng) med en blandad sallad
Potatis och fisk i ugn med majssallad
Gigantes plaki (stora vita bönor i tomatsås), ugnsbakade sötpotatisar med kikärtor serverat med bröd
Briam (typ grönsaker i ugn) med fetaost med mathavre.
Kycklingsoppa med pitabröd
Har du någon erfarenhet av grekisk mat? Vad är det bästa du ätit i Grekland?