Barnens önskelistor

Barnens önskelistor

jul-hos-bakingbabies

Våra barn är 2,5 och 4,5 år gamla. Vi älskar att ge dem julklappar och presenter, men vill inte på ett osunt sätt bidra till överkonsumtion. Vi vill gärna att de ska känna sig överlyckliga och ha tindrande ögon, och gärna att de ska uppleva glädjen över att få många paket. Därför har köpt mycket saker de skulle fått i vanliga fall också men slår in dem bara för sakens skull. Kalsonger, strumpor, pyjamasar, tröjor etc.

Här nedan kommer dock några av de julklappar som vi tror att barnen kommer uppskatta mest:

wilfreds-onskelista

 1. Wilfred älskar djur med vassa tänder. Hans absoluta favoritleksak är en krokodil, och ständigt pågår letandet efter den perfekta tigern.
 2. The Pirate Cruncher. Den här boken är alldeles underbar. Vi blev alldeles lyckliga när vi först hittade den, och sedan fick hem den efter beställningen. Vi kan inte vänta tills vi får läsa den för honom. Han kommer ÄLSKA den!
 3. En Bamse-bok. Bamse är alltid populär, och Wilfred älskar böcker.
 4.  och 5. Syvillian Families. De här fanns när Mia var liten och kallades då för ”Skogsfamiljerna”. Det är djur, stora som dockhus-dockor med möbler, hus och tillbehör. Så himla söta och roliga! 

wollmars-onskelista

 

 1. My father’s Dragon. När vi hittade den här boken i jakt på kapitelböcker för ganska små barn blev vi alldeles till oss. Wollmar kommer ÄLSKA den här. Och vi kommer ÄLSKA att läsa den. Vi är ganska passionerade över böcker i vår familj…
 2. Wollmar har en nyfunnen kärlek för halsband och ringar. Han önskar sig nya ringar!
 3. En kulram, ganska trist kan tyckas. Men så fort han får ett tillfälle sitter han och frågar ”Mamma, vad är fyra plus fyra?” eller ”Daddy, vad blir tio plus tio plus tio?”. Vi tänker att det här kan stimulera honom litegrann.
 4. Ända sedan Wollmar och jag var på superhjälteshow i Globen i oktober pratar han om Captain America. En av hans bästa vänner har en Ironman-dräkt och så har han förstått att det finns superhjältedräkter på marknaden. Så, en Captain America-dräkt har varit högst upp på önskelistan.
 5. Toys go out- triologin. Också en kapitelbok för ganska små barn. Vi hittade en utgåva som hade alla tre böckerna i en och samma pockerversion, vilket kändes som en perfekt sak att köpa och ha med oss på vår Sri Lanka-resa i januari.

Dagens tips:

När vi började researcha inför julens bokinköp (det bästa med hela julen, vi råkade kanske beställa typ 20 böcker till barnen totalt sett…) hittade vi en fantastisk blogg/hemsida. Även om ni alla kanske inte köper engelska böcker till era barn så är det en guldgruva för inspiration, och sedan finns väl de flesta böckerna i svensk översättning.

Sidan heter What we do all day och är helt och hållet nischad för att ge bok- och aktivitetstips för barn. Det fantastiska med den här sidan är listorna. Vi började leta under de olika kategorierna på ”Eary Chapter Books” men kunde liksom inte sluta surfa runt på sidan med härliga boklistor med namn som ”Thoughtful children’s books about kindness”, ”Picture books about childen with special needs”, ”Children’s picture books about protest and civil disobedience” och ”15+ Strong fearless Princess chapter books”. Ni fattar, på den här hemsidan kan du lätt förlora någon timme eller fem…

Vad köper ni till barn i julklapp i år? Vad är ditt bästa tips?

Previous

Next

One Comment

 • Till storbarnet kör vi efter denna lista:
  Något gott: torkad mango – favoriten!
  Något att läsa: får han av mormor varje år
  Något att ha på sig: tröja
  Något hen hett önskar: ett lego

  Lillan får en hårborste! 🙂 hon är ju så liten att det nästan känns olönt med paket men vi tycker alla ska få!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *