Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Resan och första dagen 

Resan och första dagen 

I onsdags åkte vi, och igår kom vi fram. Det blev snurrigt med flyget som var på natten, men vi kom fram klockan 12 på dagen. Trots att flygresan gick toppen så blev det inte många timmar sammanhållen sömn, och jag och barnen somnade vid sju på kvällen lankesisk tid (typ två på dagen hemma), så vi vaknade i fas med lankaklockan idag. Och ja, alltså resan gick egentligen utan missöden, men sen vi fick barnen har jag blivit väldigt flygrädd. Lösningen blev valerianatabletter, det funkade faktiskt bra. Istället för ren och skär ångest kände jag typ ett obehag jag kunde andas igenom. Min rädsla hade börjat smitta av sig på Wollmar, så det var verkligen nödvändigt att ta tag i.

Joseph föräldrar har haft ett hus i Kandy tidigare, men det såldes för något år sedan och den här gången lånar vi några vänners hus. Det här huset är stort och ligger högst uppe på ett berg.

Idag tog vi tuktuk ner till staden och gick på marknaden (köpte mängder med vaniljstänger för typ 100 spänn), gick till Queen’s hotel och badade och sen storhandlade vi. När vi bor här i huset köper vi maten själv, men det finns en anställd som lagar maten. 

Vi åt lunch nere på stan, och åt en av mina favoriter. Det är ris, kyckling, ägg och grönsaker som tillagas i ett bananblad. Vi filmade, så ni får se sen! 

När vi kom hem till huset igen lekte vi i trädgården, läste böcker med barnen och tog en kopp te, kex och mango i skuggan. 

Middagen blev ris och curry, som alltid gott! 

Det gröna är en curry på gröna bönor, det gula linsgryta och så kyckling och ris. Joseph har bakat bröd och vi har mängder med mango, bananer, papaya, passionsfrukt och annat att äta när helst vi blir sugna. Så det går ingen som helst nöd på oss! 

Ni har det kallt i Sverige har vi hört? Åkte verkligen precis i rättan tid.. 

2 kommentarer till “Resan och första dagen ”

  1. Hej Mia! Är så glad att jag äntligen hittat din blogg! Dina inlägg om kvinnohälsa är både viktiga och givande, både som sjukgymnast och privatperson! Och så roligt att få läsa om er resa också! Hoppas ni får en underbar semester!! Hälsningar Karin (din gamla kursare)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *