Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Socialt liv på Sri Lanka 

Socialt liv på Sri Lanka 

Dagsrapporten från igår kommer här! Vi kom hem mitt i natten, så det fanns ingen tid att skriva då.

Dagen började med ett träningspass i trädgården för min och Josephs del, och sen oändliga mängder uno-spel. Vid tolvtiden tog vi tuktuk tvärs över staden upp till ett annat berg. Vi var bjudna på lunch hos en vän till Josephs föräldrar, en norska som gift sig med en lankes som nu är änka sedan ett antal år. Hon hade ett fantastiskt hus med amaaaaazing utsikt och vi åt en mycket god lunch. Ris och curry såklart.

Från hennes hus promenerade vi till ett närbeläget hotell och badade, innan vi promenerade in till stan. Vägen var längs med den anlagda sjön i stadens mitt. På dagens promenader fick vi närkontakt med aporna!

Sen tog vi tuktuk hem, vilade lite och vid klockan sju var det dags att åka bort på middag igen. Den familjen består av vänner till Josepha föräldrar, och två gifta barn i vår ålder. Det ena paret väntar nu sitt första barn!

På Sri Lanka är umgängesordningen tvärtomvänd mot hemma. Alla gästerna droppar in under en timmes tid, alla får någon dryck och det ställs fram snacks. Så minglar och umgås alla i någon eller några timmar innan det välkomnas till matbordet. Och så efter måltiden så är det mer eller mindre tack och adjö.

Barnen tittade länge på karpfiskarna

Våra barn somnade på soffan under full belysning klockan 10. Tyvärr fick vi ingen sovmorgon imorse dock.

Idag verkar Wilfred lite krasslig, men vi ska försöka komma iväg ut på stan ändå som planerat. Vi berättar mer sen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *