Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Ädelstenar och badutflykt

Ädelstenar och badutflykt

Idag tog vi två tuktukar ner till stan, fikade och promenerade över till några vänners butik. Några vänner till oss äger en  enorm juvelerarbutik och den är alltid värd ett besök. Första gången vi var här lät vi dem infatta en rad med diamanter i min vigselring. På Sri Lanka finns och utvinns många  ädelstenar, dock inte diamanter. Butiken är stor och har ett stort inflöde av turister, så pass att de har en salong med filmvisning av hur gruvarbetet går till och en uppbyggd gruva som man får gå in i. Wollmar älskade att bara få gå runt och titta på alla fantastiska ädelstenar och smycken. Wilfred var inte lika imponerad, men när han och Wollmar fick varsin lite trä-tuktuk av dottern i ägarfamiljen blev han också charmad. 

Så här ser en kiosk ut på Sri Lanka. Just denna kiosk ligger på infarten till den väg där Joseph bodde som barn
Det finns aldrig några riktiga trottoarer, men här fanns ändå en schysst vägren.
Vacker gatukonst
Skrämmande arbetsmiljö. Dessa unga killar klättrade runt på de där ställningarna i flipflops.
Skolan där Josephs farfar gick som ung
Malplacerad turist i finbutiken

Vår vän Thiyasha, här på avdelningen för hantverk och souvernirer. 

Sen gick vi hem, åt lunch och vilade lite (=spelade uno). Och sen tog jag, Joseph och barnen en promenad upp för nästa berg och upp till hotel Topaz och köpte badbiljetter. Sedan tillbringade vi en del timmar där vid poolen. Wollmar hittade två jämngamla vänner och hade jättekul, Wilfred är fortfarande lite medtagen efter sin förkyning och är faktiskt rätt trumpen fortfarande. 

Sedan promenerade vi ner och tillbaks till vårt berg medan solen gick ner. Josephs föräldrar hade lagat kinesiskt (sri lanka edition) fried rice och stekt pannkakor till barnen. 

Imorgon ska vi åka iväg tidigt på morgonen och åka till elefantbarnhemmet. Det kommer bli barnens favorit! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *