Overnight Oats med chia-och psylliumfrö

Overnight Oats med chia-och psylliumfrö

Overnight Oats med chia-och psylliumfrö

Mias Overnight Oats

Sen vi kom från Sri Lanka kände jag ett behov av att starta en ny frukostvana. Inte på något sätt ”nu måste jag ta mig tusan äta nyttigare” utan mer att det var dags för en omväxling. Jag äter i princip alltid samma saker till frukost om jag är hemma, och väljer liksom nu att göra något nytt.

Jag AVSKYR havregrynsgröt, så Joseph höll typ på att tappa hakan när jag deklarerade att jag ville testa overnight oats. Jag har också varit skarpt skeptisk till fenomenet chiafrön. Det är väl bara en helnyttig och ganska äcklig sak som folk hypear för att få ”hälsopoäng” i sociala medier?

Men heh, sent ska skeptikern vakna. Nu har jag provat mig fram till mängdförhållanden i receptet som jag faktiskt GILLAR. Och det finns en massa praktiska fördelar också, som att hela blandningen med toppingen och allt kan förberedas kvällen innan. Det är bara att brygga kaffe och ta ut en hel, färdig frukost från kylen. Det är ändå grymt smidigt!

Så här vill jag ha det:

  • 1 dl havregryn
  • 2 msk chiafrön
  • 0,5 msk psylliumfrö
  • 1 dl mjölk
  • 1 halvt hackat äpple
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk strösocker

Blanda alla torra ingredienser i en burk med lock och häll på mjölken. Ställ in i kylen över natten.

Toppings och smaksättningar

Jag har testat med jordnötssmör som så många verkar gilla men tycker att det blir onödigt smackigt och sparar hellre allt jordnötssmör i världen till den här jordnötssåsen…  Skulle jag vara en snygga-mat-och-livsstilsbilder-bloggare hade jag väl lagt upp detta i kantstött vintageporslin och toppat med översvallande rader av estetiska färska frukter, men hey. Jag är en tvåbarnsmamma med tillhörande frukostkaos och att jag ens har skurit äpple till är en bragd!

Och grejen är att jag tycker att det räcker med kanel och äpple. Psylliumfrö ger en god liten tuggighet, havren ger fyllighet och chiafrö ger en lenhet. Det blir faktiskt bra tillsammans!

Har du testat overnight oats? 

Hur äter du din?

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *